Problematizarea consumului de droguri in Romania

Trimisa la data: 2010-10-17
Materia: Drept
Pagini: 95
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Daniela_A
Lucrare de licenta despre Problematizarea consumului de droguri in Romania
Perioada antica a fost marcata de continuarea in forma prelucrata a ritualurilor mitico-magice primitive si de ridicarea acestora la rang de religie.Utilizarea practicilor magice specifice societatilor traditionale arhaice de catre casta sacerdotala se justifica prin necesitatea apararii intereselor proprii de a-si impune si consolida dominatia asupra maselor populare.In Egiptul antic preotimea recurgea, sub aparenta cultivarii celui mai evoluat tip de amalgam religie-magie, imprumutat de la vechii indieni, la subterfugiul eliminarii faraonilor a caror putere trebuia diminuata, prin folosirea unor otravuri ale caror administrare si efecte creau poporului convingerea interventiei vointei de neinlaturat a zeilor.

Astfel de produse toxice erau cunoscute si de catre vrajitorii meskhafini din Babilonul aflat sub domnia lui Nabucodonosor al II-lea (605 - 582 i.e.n.). Acestia preparau droguri veninoase prin amestecarea diferitelor extracte vegetale cu sange si cu alte substante, in timp ce la vechii evrei doar anumite familii detineau secretul retetelor de otravuri, erijandu-se in protejati ai lui Moise, care le oferise acest drept exclusiv.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Problematizarea consumului de droguri in Romania

Lucrare de licenta despre Problematizarea consumului de droguri in Romania
Cuprins

Introducere............3

Capitolul I Evolutia drogurilor si a utilizatorii lor..........5

Capitolul II Reglementarea juridical a combaterii traficului si a consumului ilicit de droguri.............14

Incriminarea actuala a traficului ilicit de stupefiante in Romania.....23
Elemente generale care trebuie stabilite prin anchetarea infractiunilor de trafic de stupefiante........26

Capitolul III Principalele categorii de substante stupefiante si clasificarea lor............28
Clasificarea drogurilor............31

Capitolul IV Teritorii si rute ale drogurilor...........40

Capitolul V Moduri si sisteme de operare folosite de traficantii de droguri..........58

Cspitolul VI Modalitati de depistare a traficantilor............68

Capitolul VII Acte de urmarire penala efectuate in investigarea traficului de droguri...............71

Concluzii...............88

Bibliografie.............91

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Problematizarea consumului de droguri in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.