Problematizarea datoriei publice interne

Trimisa la data: 2010-10-19
Materia: Drept
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriel_Mo
Lucrare de licenta despre Problematizarea datoriei publice interne
In contextul noilor reglementari romanesti datoria publica interna este formata din datoria publica guvernamentala si datoria publica locala.
Principala reglementare legala o constituie Legea nr.313 din 28 iunie 2004
datoriei publice, actualizata cu relementarile din Hotararea nr. 458 din 05.04.2006. Textul actului a fost publicat in M.Of. nr. 577/29 iun. 2004. Prezenta lege reglementeaza sfera de cuprindere, scopul, contractarea, rambursarea, inregistrarea, raportarea si administrarea datoriei publice.

Conform prezentei legi, definim urmatorii termeni si expresii:Datoria publica guvernamentala este definita ca fiind ,,totalitatea obligatiilor financiare interne si externe ale statului, la un moment dat, provenind din imprumuturile contractate de direct sau garantate de Guvern, prin Ministerul Finantelor Publice, in numele Romaniei, de pe pietele financiare", iar cea publica locala ca fiind ,,totalitatea obligatiilor financiare interne si externe ale autoritatilor administratiei publice locale, la un moment dat, provenind din imprumuturi contractate direct sau garantate de acestea de pe pietele financiare".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Problematizarea datoriei publice interne

Lucrare de licenta despre Problematizarea datoriei publice interne
Cuprins

Capitolul I. Datoria publica.Elemente definitorii.......3
1.1. Definirea notiunii de datorie publica..............3
1.2. Reglementare legala..............5
1.3. Formele datoriei publice.........12

Capitolul II. Datoria publica.Clasificare............15
2.1. Datoria publica guvernamentala a Romaniei. Definitie, indicatori...............15
2.2 Instrumentele datoriei publice guvernamentale - tipuri, descriere, emitere,utilizare, rascumparare.............20
2.3 Datoria publica guvernamentala - interna si externa..........21
2.3.1 Datoria publica guvernamentala interna.............22
2.3.2. Datoria publica guvernamentala externa............24
2.3.3. Evidenta datoriei publice..............28
2.4. Datoria publica locala - interna si externa..........28
2.4.1 Structura si evolutia datoriei publice interne locale...........30
2.4.2. Instrumentele datoriei publice interne locale..............31

Capitolul III Studiu de caz privind datoria publica guvernamentala contractata prin organismele financiare internationale............33

Concluzii si propuneri...............49

Bibliografie.............54

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Problematizarea datoriei publice interne". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.