"Probleme de estetica in viziunea lui Tudor Vianu intre modernitate si contemporaneitate"

Trimisa la data: 2010-04-02
Materia: Limba Romana
Pagini: 47
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: johnny_coldman
Lucrare de licenta despre "Probleme de estetica in viziunea lui Tudor Vianu intre modernitate si contemporaneitate"
In 1934 apare primul volum din studiul lui Tudor Vianu numit “Estetica”. In 1936 apare cel de-al doilea volum din acelasi studiu. In 1936 “Estetica” va fi revizuita si reeditata. Trebuie precizat din capul locului ca acest studiu al lui Vianu se inscrie intr-un cadru mai larg, acesta fiind viziunea lui Vianu privitor la filosofia culturii.

Ceea ce sustine aceasta afirmatie este faptul ca Vianu “foloseste permanent trei notiuni corelate: bunuri, valori si opere. Am amintit de opera – va trebui sa definim valoarea! Trecerea este logica, valoarea fiind atributul principal al oricarei opere.”

Este astfel conturat cadrul general de articulare pentru demersul sistematic infaptuit de catre Vianu. Orice studiu sistematic privitor la opera de arta, cum este cazul “Esteticii”, trebuie sa se inscrie in orizontul valorilor, iar aceasta inseamna ca demersul in estetica trebuie, la randul sau, sa se inscrie in orizontul mai general al axiologiei.

Valoarea estetica, ce caracterizeaza arta in general, trebuie sa fie articulata cu celelalte valori: etica, religioasa, economica. Vom preciza, cand va fi cazul, statutul valorii estetice prin comparatie cu celelalte valori. Deocamdata, trebuie spus ca tratarea pe care o infaptuieste Vianu in “Estetica” este sistematica si coerenta, amintind de marile sisteme filosofice din modernitatea filosofiei, cel kantian si hegelian, unde viziunea in estetica se inscrie intr-un cadru mai larg filosofic, ontologic.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre "Probleme de estetica in viziunea lui Tudor Vianu intre modernitate si contemporaneitate"

Lucrare de licenta despre "Probleme de estetica in viziunea lui Tudor Vianu intre modernitate si contemporaneitate"
Cuprins

Plan general...........................2
Introducere............................4

Capitolul I A. Momentele constitutive ale operei de arta.........8
B. Calitatile artistului...............12
C. Receptarea si aprecierea operei de arta......................16

Capitolul II..........................22
Analitica frumosului..................23
Analitica sublimului..................25

Capitolul III.........................29

Capitolul IV..........................34

Concluzii.............................43

Rezumat...............................45

Cuprins...............................47

Bibliografie..........................48

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta ""Probleme de estetica in viziunea lui Tudor Vianu intre modernitate si contemporaneitate"". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.