"Probleme de estetica in viziunea lui Tudor Vianu intre modernitate si contemporaneitate"

Trimisa la data: 2010-04-02 Materia: Limba Romana Pagini: 47 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: johnny_coldman
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre "Probleme de estetica in viziunea lui Tudor Vianu intre modernitate si contemporaneitate"
In 1934 apare primul volum din studiul lui Tudor Vianu numit “Estetica”. In 1936 apare cel de-al doilea volum din acelasi studiu. In 1936 “Estetica” va fi revizuita si reeditata. Trebuie precizat din capul locului ca acest studiu al lui Vianu se inscrie intr-un cadru mai larg, acesta fiind viziunea lui Vianu privitor la filosofia culturii.

Ceea ce sustine aceasta afirmatie este faptul ca Vianu “foloseste permanent trei notiuni corelate: bunuri, valori si opere. Am amintit de opera – va trebui sa definim valoarea! Trecerea este logica, valoarea fiind atributul principal al oricarei opere.”

Este astfel conturat cadrul general de articulare pentru demersul sistematic infaptuit de catre Vianu. Orice studiu sistematic privitor la opera de arta, cum este cazul “Esteticii”, trebuie sa se inscrie in orizontul valorilor, iar aceasta inseamna ca demersul in estetica trebuie, la randul sau, sa se inscrie in orizontul mai general al axiologiei.

Valoarea estetica, ce caracterizeaza arta in general, trebuie sa fie articulata cu celelalte valori: etica, religioasa, economica. Vom preciza, cand va fi cazul, statutul valorii estetice prin comparatie cu celelalte valori. Deocamdata, trebuie spus ca tratarea pe care o infaptuieste Vianu in “Estetica” este sistematica si coerenta, amintind de marile sisteme filosofice din modernitatea filosofiei, cel kantian si hegelian, unde viziunea in estetica se inscrie intr-un cadru mai larg filosofic, ontologic.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre "Probleme de estetica in viziunea lui Tudor Vianu intre modernitate si contemporaneitate"

Lucrare de licenta despre "Probleme de estetica in viziunea lui Tudor Vianu intre modernitate si contemporaneitate"
Cuprins

Plan general...........................2
Introducere............................4

Capitolul I A. Momentele constitutive ale operei de arta.........8
B. Calitatile artistului...............12
C. Receptarea si aprecierea operei de arta......................16

Capitolul II..........................22
Analitica frumosului..................23
Analitica sublimului..................25

Capitolul III.........................29

Capitolul IV..........................34

Concluzii.............................43

Rezumat...............................45

Cuprins...............................47

Bibliografie..........................48
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta ""Probleme de estetica in viziunea lui Tudor Vianu intre modernitate si contemporaneitate"". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.