Probleme emotionale in dezvoltarea personalitatii la adolescenti

Trimisa la data: 2010-09-23
Materia: Sociologie
Pagini: 86
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mirela_L
Lucrare de licenta despre Probleme emotionale in dezvoltarea personalitatii la adolescenti
Prin emotie intelegem o constelatie de raspunsuri de mare intensitate care comporta manifestari expresive, fiziologice si subiective tipice. Ele sunt insotite in general de tendinte de actiune caracteristice si constituie o ruptura de continuitate in raport cu procesele aflate in curs de derulare la subiect in momentul aparitiei lor.

Emotiile sunt structuri afective moderate, ele ,,poseda un grad mai mare de interiorizare si de difererentiere''(Neveanu, 1977). Frecvente si variate, emotiile sunt tranzitive si se dezvolta procesual in legatura cu o motivatie secundara proprie. Situationale (depind de semnificatia subiectiva a stimulului), bipolare (cupluri contradictorii), palid exprimate in comportament, dar intr-un mod mai elaborat si mai nuantat, emotiile sunt de fiecare data traite constient in plan cognitiv.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Probleme emotionale in dezvoltarea personalitatii la adolescenti

Cuprins

Argument............4

I . Cadru teoretic .......5
1. Emotionalitate .........5
2. Maturitate emotionala........12
3. Probleme emotionale si corelatii comportamentale.......28
4.Relatie copii - parinti.........34

II.Obiective si ipoteze ale cercetarii........45
1. Obiective..........45
2. Ipoteze de cercetare..........46

III.Metodologia cercetarii.........47
1. Subiecti.......47
2. Design si variabile........47
3. Instrumente.........48
4. Procedura.........50

IV.Analiza si interpretarea datelor........51
1. Ipoteza 1........51
2. Ipoteza 2........55
3. Ipoteza 3........59
4. Ipoteza 4........66
5. Ipoteza 5........71

V.Concluzia generala..........74

VI.Bibliografie.........77

Anexe..........81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Probleme emotionale in dezvoltarea personalitatii la adolescenti". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.