Procedura lichidarii societatilor comerciale

Trimisa la data: 2010-08-06
Materia: Contabilitate
Pagini: 102
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Bogdan_Ro
Lucrare de licenta despre Procedura lichidarii societatilor comerciale
In privinta notiunii de bancruta, aceasta vine de la notiunea de "banca-rotta" folosita in targurile medievale italiene pentru a arata starea unei tarabe, a unei tejghele sau a unei banci, sfaramate de creditorii negustorului devenit neplatnic.

Optiunea legiuitorului roman pentru desemnarea comerciantului aflat in stare de incetare a platilor sub numele de "debitor", asa cum apare in textul legii, nu este justificata decat de faptul ca prin abrogarea procedurii falimentului, instituite de Codul comercial roman s-a considerat ca personificarea subiectului noii proceduri prin apelativul "debitor" corespunde mai bine evidentierii scopului acesteia de a crea o situatie mai favorabila comerciantului ajuns intr-o asemenea situatie, spre deosebire de vechea procedura falimentara in care termenul de "falit", "decoctor", "defraudator" sau "bancrutier" atrageau dupa sine un statul social dezavantajos, infamant pentru persoana vizata.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Procedura lichidarii societatilor comerciale

Lucrare de licenta despre Procedura lichidarii societatilor comerciale
Cuprins

Capitolul I Aspecte teoretice generale privind dizolvarea si lichidarea societatilor comerciale...............2

Capitolul II Procedura lichidarii societatilor comerciale..........46

Capitolul III Studiu de caz ipotetic privind lichidarea unei societati comerciale...............77

Capitolul IV Concluzii..........93

Anexe..................99

Bibliografie...........102
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Procedura lichidarii societatilor comerciale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.