Proceduri de introducere si cotare la bursa a societatilor comerciale - Analiza oportunitatii

Trimisa la data: 2010-04-15
Materia: Economie
Pagini: 136
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Elena_Io
Lucrare de licenta despre Proceduri de introducere si cotare la bursa a societatilor comerciale. Analiza oportunitatii
Primele inceputuri ale pietelor bursiere de marfuri si de valori in tara noastra se situeaza pe la inceputul secolului trecut.Dupa ce in 1839 s-a incercat, fara rezultate, sa se organizeze o piata bursiera, in 1840 a fost promulgat si pus in aplicare "Codicele de comert al Tarilor Romansti" extins din 1864 si in Moldova. Acest cod de comert tradus dupa codul francez din 1807 consacra un titlu special pentru bursele de comert, mijlocitorii de schimb si samsarii.

O piata libera pentru valori, efecte si valuta exista prin 1860, bancherii si negustorii facand tranzactii la Hanul cu Tei, la cursuri ce tineau cont de informatiile primite de la Constantinopol si marile centre occidentale.Prin legea de la 1 iunie 1881 "Legea asupra burselor, mijlocitorilor de schimb si mijlocitorilor de marfuri" s-a realizat o organizare mai temeinica a burselor din vechiul regat. Aceasta lege, modificata in 1886, a fost aplicata pana in 1904 cand a fost inlocuita cu "Legea asupra burselor de comert" modificata ulterior.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Proceduri de introducere si cotare la bursa a societatilor comerciale - Analiza oportunitatii

Cuprins

Introducere...............3

1. Bursa din Romania - organizare si functionare...........6

2. Oferta publica - modalitate de introducere pe piata a valorilor mobiliare..............15

3. Oportunitatea cotarii la bursa de valori bucuresti a societatilor comerciale.........45

4. Mecanismul de tranzactionare al Bursei de valori Bucuresti.......95

5. Concluzii..........96

6. Bibliografie .........134
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Proceduri de introducere si cotare la bursa a societatilor comerciale - Analiza oportunitatii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.