Procese si tehnologii industriale

Trimisa la data: 2010-04-05
Materia: Inginerie
Pagini: 32
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Robert_S
Lucrare de licenta despre Procese si tehnologii industriale
Populatia umana intervine brutal in functionarea ecosferei terestre, a mecanismului delicat si fragil al naturii, pe care nu-l cunoa.gle suficient.Esenta crizei ecologice se datoreaza deosebirii dintre strategia ecosistemelor naturale, care in succesiunea ecologica sporesc intrarile de energie, prin cresterea diversitatii si stabilitatii ecosistemelor si strategia omului care provoaca reducerea productivitatii biologice nete, care tinde spre zero, in fazele de maturitate cele mai stabile ale ecosistemului, cand toata productia este consumata de componenti. Criza ecologica este semnalul ca legatura fin cizelata dintre viata si ambianta ei a inceput sa se macine.

Natura nu produce deseuri, lucrand cu adevarat economic. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Omul a refuzat aceasta lege de baza a conservarii materiei, a naturii si atunci natura s-a intors impotriva lui, cu forta-i binecunoscuta. Deseurile de tot felul, deseori nereintegrabile naturii, imping ecosfera spre dezechilibru, deregland si deteriorand ecosistemele dereglate cibernetic.In timp ce ecosistemele naturale relatiile populatiilor cu biotipul (teritoriul) au caracterul unor legaturi cibernetice, echilibrul fiind homeostatic, in ecosistemele industrial urbane relatia populatie umana-mediu, necondusa prin mecanisme de autoreglare si nesubordonata legilor ecologice, s-a deteriorat progresiv, ajungandu-se treptat la o adevarata criza ecologica, la nivelul intregii ecosfere terestre.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Procese si tehnologii industriale

Lucrare de licenta despre Procese si tehnologii industriale
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale........................3
1.1. Prezentare generala a conditiilor ecologice impuse proceselor si tehnologiilor care au loc in industrie....................3
1.2. Agentii economici si riscurile ecologice potentiale.............11

Capitolul II. Rezultate si discutii.....................14
2.1. Normative privind protectia mediului.....................17

Capitolul III. Sistemul informational statistic integrat economie-mediu............17
3.1. Cadrul si stemului informational integrat economie - mediu.........19
3.2. Instrumente pentru analiza conditiilor prezente si a evolutiei............19
3.3. Cadrul de dezvoltare al statisticilor de mediu..............20
3.4. Indicatorii de mediu...................22
3.5. Corectarea indicatorilor de sinteza.....................27
3.6. Prelucrarea contabila a cheltuielilor de protectia mediului.....................28
3.7. Arhitectura sistemului informational statistic de mediu integrat...............29

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Procese si tehnologii industriale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.