Procesul bugetar romanesc

Trimisa la data: 2010-10-03
Materia: Economie
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Florin_R
Lucrare de licenta despre Prezentarea procesului bugetar romanesc
Ordonatorii principali de credite bugetare= repartizeaza creditele bugetare dupa retinerea a 10% din prevederile acestuia, pentru asigurarea unei executii bugetare prudente, cu exceptia cheltuielilor de personal si a celor care decurg din obligatii internationale, care sunt repartizate integral. Repartizarea sumelor retinute in proportie de 10% se face in semestrul al II-lea, dupa examinarea de catre Guvern a executiei bugetare pe primul semestru.Repartizeaza creditele bugetare deschise (aprobate) pentru bugetul propriu si pentru institutiile ierarhic inferioare, ai caror conducatori sunt ordonatorii secundari sau tertiari de credite bugetare, in raport cu sarcinile acestora, potrivit legii.

Ordonatorii secundari de credite bugetare=repartizeaza creditele bugetare aprobate (primate) pentru bugetul propriu si pentru bugetele institutiile publice subordonate, ai caror conducatori sunt ordinatori tertiari de credite in raport cu prevederile din bugetele aprobate in conditiile stabilite prin dispozitiile legale.Angajarea, lichidarea si ordonantarea cheltuielilor din fonduri publice se aproba de ordonatorul de credite bugetare, iar plata acestora se efectueaza de catre contabil. Angajarea si ordonantarea cheltuielilor se efectueaza numai cu viza prealabila de control financiar preventiv.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Procesul bugetar romanesc

Cuprins

1. Continutul si etapele procesului bugetar in Romania........3
1.1. Interpretari si semnificatii cu privire la bugetele publice......3
1.2. Cadrul principal de actiune si implicare in procesul bugetar.....4
1.3. Elaborarea proiectelor de bugete publice...........8
1.4. Aprobarea (adoptarea) bugetelor publice............18
1.5. Executia bugetelor publice.........19

2. Fundamentarea indicatorilor bugetari........22
2.1. Fundamentarea veniturilor bugetare........22
2.2. Fundamentarea cheltuielilor bugetare......31

3. Executia prevederilor bugetare.........41
3.1. Asezarea, calculul, varsarea si plata veniturilor bugetare.......41
3.2. Executia cheltuielilor bugetare.........65
3.3. Incheierea exercitiului bugetar.........83

Bibliografie...........91

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Procesul bugetar romanesc". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.