Procesul continuu si dinamic de integrare europeana

Trimisa la data: 2009-04-16
Materia: REI
Pagini: 65
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Sorina_Po
Lucrare de licenta despre Procesul continuu si dinamic de integrare europeana
Una din cele mai importante functii ale Parlamentul European este cea legislativa. Aceasta nu cuprinde rolul de initiator de legislatie care sta in sarcina Comisiei. Rolul sau legislativ se limiteaza la participarea la elaborarea directivelor si la pronuntarea asupra propunerilor legislative ale Comisiei U.E. Cu toate acestea, ca urmare a prevederilor Actului Unic European si a Tratatulului de la Maastricht, in momentul de fata are puteri largite de a amenda si in unele cazuri de a se opune prin veto propunerilor Comisiei. Actul Unic European mai prevede si necesitatea ratificarii acordurilor de asociere si acordurilor de aderare de catre Parlamentul.

O alta functie importanta este cea de control si supraveghere a activitatii Comisiei. Conform acestei functii Parlamentul are posibilitatea de a modifica componenta Comisiei printr-o motiune de cenzura, in acest caz fiind necesara o majoritate de 213. Parlamentul European poate cere Curtii de Conturi initierea unor anchete speciale privind fondurile comunitare (acest lucru intamplandu-se pentru prima data in primavara anului 1999, soldandu-se cu criza in care a intrat Comisia Europeana, acuzata de frauda si slab management).Functia bugetara a Parlamentul European consta in dreptul de a propune modificari ale cheltuielilor bugetare si de a respinge bugetul propus de Comisie. Alaturi de Consiliul U.E., Parlamentul reprezinta autoritatea bugetara a Uniunii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Procesul continuu si dinamic de integrare europeana

Lucrare de licenta despre Procesul continuu si dinamic de integrare europeana
Cuprins

Capitolul I. Consideratii introductive. Scurt istoric......................................................3

Capitolul II. Integrarea eueopeana - proces continuu si dinamic....................................................5

Capitolul III. Uniune Europeana si monetara; moneda unica europeana................................................27

Capitolul IV. Integrarea tarior asociate din centrul si estul Europei in Uniunea Europeana..........................................45

Capitolul V. Concluzii si propuneri privind procesul de integrare in Uniunea Europeana a statelor din centrul si estul Europei.....................................................58

Bibliografie selectiva........................................64


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Procesul continuu si dinamic de integrare europeana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.