Procesul de evaluare al unei societati - Abordare operationala

Trimisa la data: 2010-02-08
Materia: Economie
Pagini: 75
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_S
Lucrare de licenta despre Procesul de evaluare al unei societati - Abordare operationala
Valoarea patrimoniala rezulta direct din documentele contabile care sunt redactate in costuri istorice (valoarea de intrare).Aceasta valoare trebuie insa actualizata in functie de cursul de schimb al monedei nationale, de modalitatile de amortizare, de deprecierea monetara, de utilitatea elementelor de activ, cat si de alti factori care pot antrena distorsiuni importante intre bilantul contabil si realitatea economica.

Valoarea de utilitate stabilita cu ocazia inventarierii echipamentelor de exploatare in vederea stabilirii activului reevaluat, se fundamenteaza, in principal, pe preturile pietei.Elementele de activ in afara exploatarii vor fi estimate la preturi de vanzare (cesiune) stabilite in conditiile normale ca rezultat al cererii si ofertei la valoarea venala.Inainte de a se proceda la reevaluarea propriu-zisa a activului este necesar sa se studieze toate elementele patrimoniale in vederea separarii activelor necesare exploatarii de cele in afara exploatarii care nu sunt indispensabile eficacitatii intreprinderii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Procesul de evaluare al unei societati - Abordare operationala

Cuprins


Capitolul I.Circuitul financiar fundamental..........3
1.1 Descrierea circuitului...........3
1.2.Decizii de investitii si de finantare............6
1.3.Diferitele categorii de agenti si piata de capital........18
1.4 Diferitele cicluri de operatii: ciclul de investitii, ciclul de exploatare si ciclul de finantare............21

Capitolul II. Abordarea operationala a procesului de evaluare.......27
2.1 Principii de baza ale evaluarii.Optica de evaluare.Etapele de lucru.........27
2.2 Mediul economic si contextul evaluarii.........30
2.3 Diagnosticul intreprinderii-etapa premergatoare a evaluarii......31

Capitolul III.Evaluarea intreprinderii: problematica si metode......44
3.1 Problematica evaluarii..........44
3.2 Metode dinamice de evaluare bazate pe actualizare............46
3.3 Metode patrimoniale............49
3.4 Metode hibride si notiunea "goodwill"........56

Capitolul IV. Valoarea financiara (de randament) a intreprinderii..............65
4.1 Evaluarea prin actualizarea cash-flow-urilor..........65

Bibliografie...........74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Procesul de evaluare al unei societati - Abordare operationala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.