Procesul de evaziune fiscala specifica domeniului bancar

Trimisa la data: 2010-07-13
Materia: Finante-Banci
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nicoleta_C
Lucrare de licenta despre Procesul de evaziune fiscala specifica domeniului bancar
Firmele fantoma sau fictive sunt o alta modalitate de efectuare a evazunii fiscale. Aceste firme inregistrate intr-un sediu fictiv sau mutarea sediului real intr-unul fictiv sunt create special pentru practicarea evaziunii fiscale. Desi aparent sunt inregistrate legal, odata ce au documente de constituire, stampila, cont in banca etc.,el pot sa procure de la unitatile specializate documente cu regim special (facturi, chitante, avize de expeditie etc.) care ulterior, prin ascunderea sediului real, se pot folosi fie in nume propriu, fie pot fi vandute, evident stampilate cu stampila firmei fictive.

Din practica a rezultat ca asemenea firme se constituie de obicei pentru o singura afacere de anvergura, dupa care dispar. Asociatii sau actionarii adesea sunt cetateni straini care folosesc curent pentru identificare documente false sau falsificate. Din experienta autorului a rezultat ca la asemenea situatie se ajunge prin instrainarea firmei de catre adevaratul proprietar unor persoane, de obicei straine, fara indeplinirea formalitatilor de la Registrul Comertului si la Ministerul Finantelor, astfel ca in evidentele reale se gasesc fostii proprietari (si administratori) ai firmei si nu cei adevarati.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Procesul de evaziune fiscala specifica domeniului bancar

Cuprins

Introducere.........................................3

Capitolul I. Evaziunea fiscala...............................3
1.1.Cauze si modalitati de manifestare..........................3
1.2.Evaziunea fiscala cu ajutorul conturilor bancare..................15
1.3.Plaga inselaciunilor -Docmente de plata fara acoperire ..............................20
1.4.Dificultati privind masurarea evaziunii fiscale.................22
1.5.Combaterea pe plan national si international a faptelor de evaziune fiscala......................................24

Capitolul II. Paradisurile fiscale...........................28
2.1.Ce este un paradis fiscal?........................28
2.2.Motivele de recurgere la paradisurile fiscale...................32
2.3.Tarile considerate paradisuri fiscale........................33

Capitolul III. Marile manevre evazioniste..........................40

Capitolul IV. Studiu de caz: Evaziunea fiscala din Romania in perioada de tranzitie......................................44

Capitolul V. Concluzie: Evaziunea fiscala-intre rau evident si rau necesar........................................57

Bibliografie.........................................61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Procesul de evaziune fiscala specifica domeniului bancar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.