Procesul de evidentiere al creditelor bancare

Trimisa la data: 2009-02-14
Materia: Finante-Banci
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Razvan_Na
Lucrare de licenta despre Procesul de evidentiere al creditelor bancare
Caracteristica principala a sistemului de plati din Romania este circulatia bancnotelor si consecinta instituirii intre anii 1992 - 1997 a unui cadru legal omogen, bazat pe legile privind activitatea bancara. Incepand cu aprilie 1995 moment de la care a devenit operational noul sistem de plati - Banca Nationala a Romaniei a promovat in mod constant integrarea deplina intre acestia, astfel incat sa se obtina o imbunatatire a calitatii serviciilor bancare de plati si o sporire a utilizarii fondurilor bancii centrale ca sursa a sigurantei si a stabilitatii intregului sistem financiar.

In conformitate cu Legea nr. 33/1991 privind activitatea bancara si legea nr. 34/1991 privind Statutul tarii Nationale a Romaniei, in Romania numai societatile bancare pot efectua operatiuni bancare care sa includa emiterea si administrarea de instrumente de plata. Patru institutii stat care nu fac obiectul legii nr. 33/1991 pot sa ofere servicii de plati: Trezoreria Statului, Casa de Economii si Consemnatiuni, Posta Romana si Banca Nationala a Romaniei.In domeniul reglementarii sistemului de plati, principalele politici si proiecte implementate sunt urmatoarele:

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Procesul de evidentiere al creditelor bancare

Lucrare de licenta despre Procesul de evidentiere al creditelor bancare
Cuprins

Capitolul I. Aparatul sistemul bancar..........................3

Capitolul II. Banca - componenta a sistemului bancar..................10

Capitolul III. Notiuni generale privind creditele bancare.................................25

Capitolul IV. Contabilitatea creditelor bancare......................31

Concluzii..........................................67

Bibliografie................................70

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Procesul de evidentiere al creditelor bancare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.