Procesul organizatoric al contabilitatii materialelor

Trimisa la data: 2009-01-14
Materia: Contabilitate
Pagini: 105
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Miruna_Gr
Lucrare de licenta despre Procesul organizatoric al contabilitatii materialelor
Balanta de verificare este documentul contabil utilizat pentru verificarea exactitatii inregistrarilor contabile si controlul concordantei dintre contabilitatea sintetica si cea analitica, precum si principalul instrument pe baza caruia se intocmesc situatiile financiare.
Balanta de verificare se intocmeste pe baza datelor preluate din Cartea mare (sah), respectiv din fisele deschise distinct pentru fiecare cont sintetic.Pentru verificarea inregistrarilor in contabilitatea analitica se intocmesc balante de verificare analitice.

La institutiile publice, balantele de verificare sintetice se intocmesc lunar iar balantele de verificare analitice, cel mai tarziu la sfarsitul perioadei pentru care se intocmesc situatiile financiare.Balanta de verificare cuprinde pentru toate conturile institutiei urmatoarele elemente: simbolul si denumirea conturilor, in ordinea inscrisa in planul de conturi, soldurile initiale sau totalul sumelor debitoare si creditoare ale lunii precedente dupa caz, rulajele curente debitoare si creditoare, totalul sumelor debitoare si creditoare, soldurile finale debitoare si creditoare. In balanta de verificare pentru luna ianuarie rubrica "solduri initiale" se completeaza cu soldurile finale debitoare si creditoare ale lunii decembrie ale anului precedent.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Procesul organizatoric al contabilitatii materialelor

Lucrare de licenta despre Procesul organizatoric al contabilitatii materialelor
Cuprins

Capitolul I. Aspecte de ordin teoretic privind contabilitatea stocurilor.........................................3
1.1.Conducerea si organizarea contabilitatii institutiilor publice.............................................7
1.2. Documente justificative si registre de contabilitate..............7
1.3. Aprobarea, depunerea si componenta situatiilo financiare.................................9
1.4. Achizitii publice.....................................15
1.5. Contabilitatea si gestionarea activelor imobilizate (activelor fice) si activelor curente (circulante)............................34

Capitolul II. Prezentarea generala a institutiei publice - Penitenciarul Galati.......................................51
2.1. Scurt istoric.....................................51
2.2. Obiect de activitate....................................52

Capitolul III. Studiu de caz la Penitenciarul Galati cu regim de maxima siguranta...............................................57
3.1. Inregistrari contabile privind stocurile......................57
3.2. Conturi utilizate pentru evidentierea miscarilor de stocuri..........................................76
3.3. Documente utilizate petru evidentierea miscarilor privind stocurile................................................90

Capitolul IV. Concluzii si propuneri..........................100
4.1. Concluzii..........................................100

Bibliografie...........................................104

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Procesul organizatoric al contabilitatii materialelor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.