Produsele si serviciile bancare din Romania

Trimisa la data: 2009-08-09 Materia: Finante-Banci Pagini: 38 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Dana_D
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Produsele si serviciile bancare din Romania
In sistemul bancar actual se observa necesitatea consolidarii relatiei client - banca deoarece multe dintre produsele si serviciile oferite implica ambele parti fie ca este vorba de complectarea unor formulare sau pur si simplu prin natura lor unele produse necesita prezenta personalului bancii. Asumarea cu succes a responsabilitatiilor atat a institutiilor de credit cat si a angajatiilor lor creeaza pentru clientela imaginea unei banci solide din punct de vedere financiar si de incredere. Din punct de vedere al serviciilor bancile ofera doua tipuri si anume: tranzactii singulare si servicii cu caratere de continuitate.

Tranzactiile singulare se realizeaza atunci cand clientul vine, cumpara serviciul - de exemplu cumpara valuta si mai apoi nu mai are alt contact cu banca. In schimb serviciile cu caracter de continuitate sunt exact invers in sensul ca clientul are o relatie de durata cu banca. Oricum pentru o banca toti clientii sunt importanti, satisfactia acestora avand in ultima instanta fidelizarea lor. Trebuie sa avem in vedere ca serviciile bancare se adreseaza persoanelor fizice pe categori - studenti, muncitori, pensionari; societatilor bancare deasemenea diferentiat pe IMM-uri, fabrici, uzine; altor banci- sunt banci ale bancilor ( en gros )- de exemplu Banca Transilvania ofera cecuri Tomas Cook; societatilor financiare - societati de brokeraj, de asigurare, de leasing; statului prin finantarea proiectelor de infrastructura.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Produsele si serviciile bancare din Romania

Cuprins

Introducere............................................3

Capitolul I. Produsele si serviciile bancare.......................4
1.1 Definirea produselor si serviciilor bancare.....................4
1.2 Tipologia serviciilor si produselor bancare.....................5
1.3 Diversitatea si inovarea produselor si serviciilor bancare..............................8

Capitolul II. Oferta de produse si servicii bancare...................12
2.1. Institutiile de credit - principalii ofertanti de produse si servicii bancare.................................13
2.2. Institutiile nefinanciare si financiar nebancare.................16
2.3. Oferta de produse si servicii bancare din Romania.................................17

Capitolul III. Studiul de caz...........................24
3.1 Clasificarea primelor sase banci in functie de active din sistemul bancar romanesc..................................24
3.2.Cardurile bancare.......................................25
3.3 Analiza cardurilor bancare de credit de pe piata romaneasca la primele sase banci din sistem in functie de active..........................................27

Concluzii.............................................35

Bibliografie...........................................37
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Produsele si serviciile bancare din Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.