Produsul informatic specializat in organizarea contabilitatii de gestiune

Trimisa la data: 2010-04-24
Materia: Informatica
Pagini: 100
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mirela_T
Lucrare de licenta despre Produsul informatic specializat in organizarea contabilitatii de gestiune
Analiza si calculatia costurilor, ca parte integranta a sistemului informational contabil de gestiune, reprezinta o tehnica de tratare a informatiilor necesare diagnosticarii gestiunii. Aceasta presupune, intr-o prima etapa, un studiu preliminar care are ca scop definirea structurii generale a sistemului de analiza a costurilor, tinand cont de activitatea intreprinderii si de alegerile efectuate asupra tipurilor de informatii dorite in materie de costuri.

Studiul intreprinderii presupune, in principal, analiza procesului productiv, a proceselor de fabricatie, reprezentand diferitele sectoare si servicii, relatiile dintre ele si circulatia resurselor consumate pe fazele fluxurilor tehnologice pentru a fi transformate in semifabricate si/sau produse finite, pana la depozitarea lor si pregatirea pentru livrare catre clienti. O astfel de reprezentare permite punerea in evidenta a locurilor generatoare de costuri asigurandu-se posibilitatea delimitarii lor pe centre de costuri si transformarea lor, printr-o analiza riguroasa, in reale centre de responsabilitate.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Produsul informatic specializat in organizarea contabilitatii de gestiune

Lucrare de licenta despre Produsul informatic specializat in organizarea contabilitatii de gestiune
Cuprins

Introducere...................................................4

Capitolul I. Contabilitatea de gestiune - instrument in luarea deciziilor.............................................5
1.1. Contabilitatea de gestiune si contabilitatea financiara...................................5
1.2. Necesitatea si utilitatea contabilitatii de gestiune.............12
1.3. Analiza critica a sistemelor actuale de calculatie a costului complet - irelevanta costurilor indirecte............................15

Capitolul II. Sistemul informational al contabilitatii de gestiune.......................................19
2.1. Sistemul informational al contabilitatii de gestiune.............19
2.2. Fluxul informational al procesului de productie.............22
2.3. Sistemul informatic pentru contabilitatea de gestiune.....................................25

Capitolul III. Principiile metodei de calculatie a costului pe activitati (Activity Based Costing)............................30
3.1. Conceptele de baza ale metodei de calculatie a costurilor pe activitati (ABC)..........................................30
3.2. Calculul costurilor folosind metoda ABC.......................37

Capitolul IV. Sistemul informatic de calculatie a costului pe activitati...........................................73
4.1. Proiectarea sistemului informatic...............................73
4.2. Prezentarea aplicatiei informatice..............................86

Concluzii si propuneri...................................92

Anexe...............................................96

Bibliografie..............................................98

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Produsul informatic specializat in organizarea contabilitatii de gestiune". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.