Profetii despre Maica Domnului in Sfanta Scriptura

Trimisa la data: 2009-05-08
Materia: Teologie
Pagini: 100
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dana_A
Lucrare de licenta despre Profetii despre Maica Domnului in Sfanta Scriptura
Sfanta Fecioara Maria era din neamul lui David, fiica lui Ioachim si a Anei, pe care-i cunosteau bine compatriotii. Cultul divinitatilor pagane feminine era, cel mai adesea, legat de practici crude sau imorale, care inspirau desgustul. Prostitutia sacra, element prin excelenta naturist al acestor culte, insemna o degradare revoltatoare a fiintei umane. Paganii ridicati erau constienti de aceasta degradare, dar nu puteau face nimic .

Chiar miturile celor mai mari zei elenici ca Zeus, Hera, Apollo, Hephaistos colportau episoade scabroase, care nu puteau lasa indiferenta evlavia sincera a multimilor. Nu mai vorbim de istoria Afroditei care in intregime e tesuta din manifestari ale patimei carnale.

Puritatea personala a Sfintei Fecioare Maria, nasterea virginala prin care ea a adus in lume pe Fiul lui Dumnezeu si curatia imaculata a cultului ei au zdrobit cultele naturiste ale marilor divinitati feminine ale paganismului. Sfanta Maria a umbrit si apoi a eliminat progresiv chiar cultul pudic al unor zeite cinstite prin excelenta ca fecioare cum erau: Atena, Artemis, Hestia sau Vesta.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Profetii despre Maica Domnului in Sfanta Scriptura

Lucrare de licenta despre Profetii despre Maica Domnului in Sfanta Scriptura
Cuprins

Introducere.....................4
Capitolul I - Despre Maica Domnului.........................8
Capitolul II - Profetii despre Maria in Sfanta Scriptura................16
Capitolul III - Elemente mariologice in traditiile bisericii primare....26
Capitolul IV - Venerarea si invocarea Fecioarei Maria...................41
Capitolul V - Nascatoarea de Dumnezeu - arhetipul femininului...........51
Capitolul VI - Alegerea Fecioarei Maria.....................66
Capitolul VII - Darurile Maicii Domnului....................71
Capitolul VIII - Preacinstirea Maicii Domnului..............75
Capitolul IX - De ce este considerata Maria pururea fecioara ?........86
Capitolul X - Mariologia patristica si primele erezii.................95
Capitolul XI - Primele deviatii heterodoxe si adeverirea maternitatii Mariei..................101
Capitolul XII - Rataciri noi in ceea ce priveste cultul Maicii Domului.................113

Concluzii...............125

Biliografie.............128
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Profetii despre Maica Domnului in Sfanta Scriptura". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.