Profitabilitate si marketing in managementul bancar

Trimisa la data: 2009-08-19
Materia: Management
Pagini: 96
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_R
Lucrare de licenta despre Profitabilitate si marketing in managementul bancar
Din analiza acestor cinci factori se pot trage concluzii in ceea ce priveste structura si segmentarea unei piete, cau de depasire a concurentei, noi modalitati de atragere si/sau fidelizare a clientelei.
Romania doreste sa se integreze in Uniunea Europeana si, de aceea, este important de notat ca exista reglementari pentru monitorizarea si controlul activitatilor bancare, fiind de asteptat ca bancile romanesti sa se conformeze acestora. In timpul acestei perioade de tranzitie, Banca Nationala a Romaniei si celelalte banci au posibilitatea sa implementeze reglementarile si sistemele care iau in considerare directivele Uniunii Europene.

In cele din urma, beneficiile vor aparea in momentul aderarii la Uniunea Europena cand Romania va fi deja aliniata la standardele acesteia. Scopul principal al programului Uniunii Europene este crearea pietei unice pentru bunuri si servicii. Pietele serviciilor financiar-bancare din intreaga Europa au fost supuse diferitelor reglementari nationale, de aceea realizarea pietei serviciilor financiar-bancare a fost o sarcina dificila. Reglementarile vizeaza preturile serviciilor financiar-bancare (acestea par sa difere foarte mult de la o tara la alta), sistemele de distributie cu amanuntul si piata asigurarilor. Directive referitoare la miscarile de capitaluri statueaza renuntarea la controlul schimburilor valutare.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Profitabilitate si marketing in managementul bancar

Cuprins

Capitolul I. Marketingul bancar - de la particular la ... CLIENT..................................4
I.1 Definirea marketingului bancar...............................4
I.2. Mediul de marketing bancar...............................11
I.3. Mixul de marketing bancar.............................18
I.4. Clientul - esenta marketingului bancar.........................27
I.5. Concurenta si impactul asupra marketingului bancar..........................................37

Capitolul II. Managementul bancar si impactul sau asupra profitabilitatii...................................41
II.1. Conceptul de management..............................41
II.2. Rolul sistemului bancar in economie si managementul specific..................................46
II.3. Managementul operatiunilor pasive.............................55
II.4. Managementul operatiunilor active.............................58
II.5. Managementul profitabilitatii si al rezultatelor. Indicatori ai performantei bancare.......................................59

Capitolul III. Banca Comerciala Romana -Studiu de caz privind aspecte de marketing.......................................63
III.1. Cercetare de marketing....................................63
III.2. Chestionar........................................68
III.3. Raport de rezultate.......................................78

Bibliografie....................................................94

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Profitabilitate si marketing in managementul bancar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.