Profitul si rata profitului

Trimisa la data: 2010-05-16
Materia: Economie
Pagini: 69
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriela_Di
Lucrare de licenta despre Profitul si rata profitului
Profitul normal reprezinta costul de oportunitate al factorilor de productie aflati in proprietatea firmei (corespunde sacrificiului acceptat in cazul alegerii intre mai multe actiuni posibile), si este egal cu venitul maxim ce poate fi obtinut printr-o anumita alternativa de productie.Aceasta apare in cazul in care proprietarul firmei isi utilizeaza abilitatea si priceperea pentru a conduce o firmasi nu apeleaza la manageri profesionisti, fapt ce face ca salariul ce ar fi trbuit sa fie platit acestora sa fie incasat de patron sub alta forma de profit normal.

Profitul normal apare ca o componenta a costului de productie, a celui mediu si a celui marginal.Profitul normal este o componenta esentiala a profitului net reprezentand castigul minim al intreprinzatorului si se determina prin aplicarea unei cote procentuale asupra capitalului avansat (investit).Profitul pur (economic) este format din eventualele diferente pozitive intre profitul brutsi profitul normal. Profitul economic reprezinta venitul obtinut de cei ce fondeaza, organizeaza si administreaza firma, proprietarii bunurilor economice produse de acesta. Excedentul pe care il obtine prin vanzarea produselor peste costul de productie al acestora reprezinta supraprofitul sau profitul economic (pur).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Profitul si rata profitului

Cuprins


Capitolul I. Consideratiuni generale referitoare la profit ........3
1 Conceptul categoriei economice de profit.......3
2 Masa si rata profitului.........7
3 Factori care influenteaza profitul......11
4 Functiile si rolul profitului...........14

Capitolul II. Metode si tehnici ale analizei economice financiare.....15
1 Generalitati..........15
2 Metode ale analizei calitative..........16
3 Metode de analiza cantitativa...........19
4 Studiul factorilor care explica rezultatele activitatii economice.......25

Capitolul III. Analiza rentabilitatii..........30
1 Situatia generala pe baza contului de profit si pierdere........35
2 Analiza factoriala a rezultatelor exploatarii ......38
3 Analiza factoriala a profitului brut al intreprinderii..........41
4 Analiza beneficiului (profit net) ........43
5 Calculul beneficiului net contabil........44
6 Analiza pe baza ratelor de rentabilitate...........56

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Profitul si rata profitului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.