Program de calcul pentru evaluarea pierderilor de putere si energie pe liniile lungi de transport a energiei electrice

Trimisa la data: 2009-07-14 Materia: Automatica Pagini: 62 Comentarii: 1 (citeste) Autor: criscertesuna
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Program de calcul pentru evaluarea pierderilor de putere si energie pe liniile lungi de transport a energiei electrice
Transmiterea energiei electrice inseamna, in esenta, propagarea campului electromagnetic care, la randul sau, este legata de existenta sub o forma sau alta a curentului electric. Forma integrala dezvoltata a legii circuitului magnetic evidentiaza posibilitatea existentei unor curenti de conductie si a unor curenti hertzieni, acestia din urma fiind datorati variatiei in timp si spatiu a inductiei electrice, dupa cum urmeaza: curent de conductie, curent de deplasare, curent de convectie si curent Röentgen.

Curentul de conductie este determinat de deplasarea prin conductor a purtatorilor de sarcina. La randul sau, acest curent poate avea o componenta indusa de campul electric aplicat si alta indusa de campul electric imprimat. Acest camp se datoreaza unor conditii fizico-chimice de natura neelectrica, cum ar fi neomogenitatea materialului, repartitia neuniforma a temperaturii etc.

Celelalte forme posibile ale curentului electric sunt asa-numitele componente hertziene, determinate de variatia inductiei electrice: curentul de deplasare, datorat variatiei inductiei electrice in timp si curentii Röentgen si de convectie, datorati variatiei inductiei electrice in spatiu. Aplicatiile ce folosesc curentii Röentgen si de convectie apartin deocamdata domeniului unor puteri mici si nu par sa existe perspective apropiate de utilizare a acestor curenti cu scopuri energetice.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Program de calcul pentru evaluarea pierderilor de putere si energie pe liniile lungi de transport a energiei electrice

Lucrare de licenta despre Program de calcul pentru evaluarea pierderilor de putere si energie pe liniile lungi de transport a energiei electrice
Cuprins

1. Consideratii generale. Ipoteze de calcul................... 3

2. Pierderi de putere si energie in retelele electrice.........5
2.1. Pierderi de putere si energie in linii....................5
2.2. Pierderi de putere si energie in transformatoare..........10

3. Ecuatiile de functionare ale liniilor lungi in regim stationar armonic............13
3.1. Ecuatiile diferentiale ale liniilor lungi in marime instantanee................13
3.2. Ecuatiile de functionare ale liniilor de transport ale liniilor lungi in marimi complexe.......15
3.3. Propagarea undelor de tensiune si curent pe liniile lungi de transport al energiei electrice................. 18
3.4. Parametrii caracteristici ai liniilor lungi de transport a energiei electrice........................21
3.4.1. Constanta complexa de propagare......................21
3.4.2. Lungimea de unda a undelor electromagnetice care se propaga pe linie...............24
3.4.3. Impedanta caracteristica........................25
3.4.4. Puterea naturala................................27
3.5. Metode de calcul a liniilor electrice lungi de transport a energiei electrice...................... 30

4. Evaluarea pierderilor de putere si energie in liniile lungi de transport a energiei electrice........32

5. Program de calcul privind evaluarea pierderilor de putere si energie in liniile lungi de transport...................42
5.1. Model matematic si schema logica de calcul............42
5.2. Programul de calcul si modul de utilizare.............46
5.2.1. Introducerea datelor de intrare necesare operarii cu ajutorul programului de calcul...........46
5.2.2. Modul de afisare al rezultatelor furnizate de programul de calcul................49

6. Exemple de cazuri privind estimarea pierderilor de putere si a randamentului pe liniile de transport a energiei electrice........... 50

Bibliografie............62
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Program de calcul pentru evaluarea pierderilor de putere si energie pe liniile lungi de transport a energiei electrice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu

am si eu o intrebare...lucrarea aceasta de licenta contine si programul de calcul in sine???? softul ma refer????

Shade | 2011-03-02 17:01:00
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.