Proiect de certificare - Preparate cosmetice pentru igiena unghiilor

Trimisa la data: 2018-06-17
Materia: Medicina
Pagini: 76
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marc_claudia27
SPECIALIZAREA : ASISTENT MEDICAL DE FARMACIE

CUPRINS
Motivatia alegerii temei proiectului
CAPITOLUL I
Notiuni de baza despre igiena personala zilnica a corpului
1.1. Notiuni de baza depre igiena si cosmetic.....................................8
1.2. Scurt istoric al cosmeticii .......................................................9

Capitolul II
Unghiile si structura lor
2.1.Definitia unghiilor ................................................................12
2.2.Procesul de dezvoltare al unghiilor ..........................................................13
2.3. Structura, rolul si functiile unghiilor .......................................................14
2.4. Factorii ce influenteaza cresterea unghiilor .....................................22
Capitolul III
Afectiunile unghiilor
3.1. Tipuri de unghii ....................................................................24
3.2. Afectiuni la nivelul unghiilor .................................................... 27
3.3. Cauze responsabile pentru problemele unghiilor .......................................34
3.4. Modificari patologice ale unghiei................................................ 35
3.4.1.Modificari de consistenta ale unghiilor..................................38
3.4.2. Modificari de forma si textura ..........................................38
3.4.3. Modificari de colorare si pigmentare...................................39
3.5. Infectii ale unghiilor.................................................................................40
3.5.1. Onicolizis......................................................................................40
3.5.2. Omnicomicozele sau infectiile micotice...........................................41
3.5.3. Infectiile bacteriene - paronchia ....................................................44
3.5.4. Hemoragii in aschie......................................................................45
3.5.5. Hipocratismul unghial..................................................................45
3.5.6. Liniile lui Beau.............................................................................46
3.5.7.Alte modificari ale unghiilor............................................................47

CAPITOLUL IV
4.1.Cosmetica decorativa a unghiilor .................................................................49

CAPITOLUL V
5.1.Tratamente magistrale pentru intretinerea unghiilor ....................................52
Concluzii.........................................................................................................59
Bibliografie......................................................................................................60
Note subsol....................................................................................................

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Proiect de certificare - Preparate cosmetice pentru igiena unghiilor

SPECIALIZAREA : ASISTENT MEDICAL DE FARMACIE

MOTIVATIA ALEGERII TEMEI

Putem spune ca medicina este un domeniu vast, un domeniu care cuprinde multe ramuri, fiecare dintre aceste ramuri fiind interesanta in felul ei, fiecare avand o insemnatate a ei in viata fiecarei persoane.

Urmarind dezvoltarea medicinii din cele mai vechi vremuri, medicina sau "arta de a vindeca" s-a perectionat, medicina dezvoltandu-se mult si creadu-si ramuri diverse, astfel farmacia devenind una din ramurile importante ale medicinii, creand totodata astfel doua profesii distincte, dar doua profesii care se complecteaza, fiind complementare.

Datorita faptului ca bolile dermatologice au cunoscut o mare evolutie in ultimii ani, datorita faptului ca unghiile sunt o parte foarte importanta a corpului, acestea nu sunt doar pentru "a le face cu oja" ci au un scop precis, un rol precis.

Dupa mai multi cercetatori unghiile sunt facute cu rolul de a apara pielea de sub ele, deoarece este foarte sensibila. Astfel, se poate verifica aceasta teorie prin faptul in care daca iti tai unghiile foarte scurt poti sa iti dai seama ca pielea care ramane expusa este mai sensibila la orice atingere, devenind uneori chiar imposibil de atins. Astfel in cazul in care se intampla ca sa iti cada o unghie pentru totdeauna se poate simti disconfortul si greutatea in manipulare cu degetul respectiv.

O alta teorie, care a fost acceptata de majoritatea specialistilor din domeniu sustine ca unghiiile exista pentru ca sunt utile, chiar daca noi nu mai avem atata nevoie de ele ca stramosii nostri, deoarece noi folosim unghiile pentru a curata fructele, pentru a decoji seminte, alune, le folosim pentru a ne scarpina,etc, chiar daca ne-am putea descurca fara ele deoarece avem diverse ustensile pe care le putem folosi, care ne usureaza munca asa cum este foarfeca, cutitul, etc.
Parerea mea este ca in cazul in care nu am avea unghii pentru totdeauna, ne-am descurca mai greu un timp dar treptat ne-am obisnui.

Aceste doua teorii m-au ajutat la alegerea temei pentru acest proiect de certificare care se numeste "Preparate cosmetice pentru igiena unghiilor", care sper sa fie cit mai interesant si cit mai educativ pentru toti cei care il vor citi, incercand sa aduc totodata recomandari pentru igenizarea si pastrarea cit mai naturala si cit mai usoara a unghiilor, ajutandu-i sa gaseasca produsele sau preparatele cosmetice cele mai utile si mai eficiente.

Astfel, aceasta lucrare ajuta la o fixare cit mai eficienta a notiunilor de unghie, a notiunilor de preparate cosmetice, la rolul acestora, la utilizarea cit mai corecta si eficienta, acestea necesitand printre altele si o informare cit mai corespunzatoare cu privire la produsele farmaceutice, la calea de administrare a acestora, la modul de administrare care se alege in functie de fiecare caz in parte.

Lucrarea este structurata pe cinci capitole, in care sunt facute referiri la structura pielii, structura unghiei, rolul unghiei, diferite produsele si creme folosite in tratamentul tegumentelor si unghiilor, produse care sunt folosite in dermato-cosmetica.

CAPITOLUL I
NOTIUNI DE BAZA DESPRE IGIENA PERSONALA ZILNICA A CORPULUI

1.1. Notiuni de baza despre igiena si cosmetica

Igiena personala este un concept vechi care este legat atat de cultura omului cat si de medicina.

Cuvantul igiena deriva de la cuvantul francez "hygiene", care inseamna curatenie.

Prin igiena se intelege acea ramura a medicinii care elaboreaza un ansamblu de reguli, de masuri pentru pastrarea sanatatii, formate din norme de aparare a sanatatii oamenilor si acele formele de aplicare a cestor norme pe baza studierii interdependentei si interactiunii dintre om si mediul inconjurator, a conditiilor de trai,precum si a relatiilor sociale si de productie.[1]Astfel spus, igiena este acea ramura a medicinii care se ocupa cu elaborarea normelor, regulilor si masurilor care trebuie aplicate si respectate de catre o persoana, reguli privind apararea sanatatii oamenilor. Aceste reguli care sunt elaborate de medicina sunt elaborate pe baza studierii interactiunii dintre om si mediu, studierii relatiilor sociale si care sunt obligatorii pentru pastrarea sanatatii.

Astfel spus, atat in viata de zi cu zi, dar si in celelarte domenii ale vietii, medicina, alimentatie, etc, practicile de igiena sunt obligatorii si se folosesc ca masuri preventive pentru a se reduce si a se impiedica imbolnavirea si raspandirea bolilor.

Termenul de igiena poate fi folosit si in alte expresii cum ar fi : igiena corporala, de igiena personala, igiena somnului, igiena mentala, igiena dentara, si igiena a muncii, utilizate in legatura cu sanatatea publica.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Proiect de certificare - Preparate cosmetice pentru igiena unghiilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.