Proiect de disertatie despre climat ambiental si confort

Trimisa la data: 2016-08-23
Materia: Constructii
Pagini: 44
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: raicu87
Model destinat studentilor de la facultatiile:
Instalatii
Energetica
Constructii

In orase, comune, sate, etc, activitatile zilnice se desfasoara in interiorul respectiv exteriorul cladirilor/caselor.Si asa se mentine in fiecare zi. Si realizarea unui climat optim este dictata in primul rand de Mama -Natura si mai apoi de noi.

In Romania, clima exterioara are influente continental excesiv: verii cu temperaturi ridicate si ierni cu temperaturi foarte scazute. In prezent aceste fenomene extreme par sa aiba perioade mai lungi dar si perioade scurte, in unele cazuri aducand prejudicii semnificative asupra starii de sanatate a fiecarui individ. In special in incaperile in care ne desfasuram activitatile de munca sau casnice, unde nu sunt conditii de clima interioara (microclima) optime. Lucru perceptibil in perioadele cu ierni agresive unde temperaturile pot ajunge chiar si pana la -10 C si -25 C si veri cu temperaturi intre +35 C si 42 C.Cu toate ca valorile de temperaturii sunt diferite in fiecare localitate, impactul asupra omului este acelasi.

Fiecare om are un anumit nivel de temperatura pe care il simte pentru a crea propiu lui confort, unii se imbarca mai gros si tempertaura din mediu ambiant este crescuta sau scazuta iar alti se pot imbraca mai subtire, la aceleasi conditii mentionate mai devreme. Stare de incofort termic apare atunci cand temperatura coprului se afla sub +31,6 C sau peste 34,4 C.
Pentru un individ aflat intr-o incapere , atat spurfetele acesteia (pereti, ferestre, tavan, perdosela etc), cat si aerul inconjurator, static sau in miscare sunt elemente care i asigura acestuia transferul de caldura la nivelul metabolismului. Transferul se realizeaza direct, prin porii din piele , prin transpiratie si prin respiratie.

Specilalistii cunosc ecuatiile de transfer de caldura din interiorul corpului spre suprafata sa si de aici spre mediu ambiant. De felul si marimea acestor tranferuri se tine seama de starea noastra de confort. In concluzie nu pot decat sa remarc ca confortul dintr-o incapere trebuie sa creeze starea de bine (well being) in locul unde stam, fara sa fie perceptibil vreun factor perturbator (disconfort).

Cateva aspecte despre factorii de disconfort.

Radiatia neuniforma este cauzata de ferestrele prea reci in special iarna sau prea incinse (vara), izolare proasta a acestora , asezarea incorecta, sau puterea termica insuficienta a surselor de caldura (radiatoare), sau din contra puterea prea mare a acestora.

Curentii de aer acestea devin perceptibili cand apare racirea locala, nedorita,a unor parti ale organismului uman, generata de dinamica aerului; curentii de aer sunt neplacuti in mod egal atat pentru femei cat si pentru barbatii; senzatiile neplacute apar in incaperi aerul inconjurator are viteze peste cca.0,25 m/s.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Proiect de disertatie despre climat ambiental si confort

Introducere
CAPITOLUL I..........................................................................................2
1. Rolul si principale elemente a unei instalatii de incalzire/racire a aerului................................................................................................3
1.1 Tipuri constructive ale convectoarelor de incalzire in pardosela..4
1.2 Convectorii de pardoseala..................................................................4
1.3 Principalele elemnte ale convectorului de pardoseala......................8
1.4 Tipuri de convectoatare.....................................................................10
1.4.1 Convectoare cu cirulatie naturala................................................11
1.4.2 Convectoare cu cirulatie fortata...................................................11
1.4.3 Convectori pentru mediu umed......................................................14
CAPITOLUL II
2. Modelarea numerica a convectoarelor de pardoseala.......................15
2.1 Modelarea geometrica..........................................................................16
2.2 Modelarea matematica.........................................................................29
CAPITOLUL III
3. Studiul experimental al convectoarelor de incalzire in pardoaseala.31
3.1 Carateristici perfomante ale convectorilor..........................................33
3.2 Caracteristici performante ale convectroului cu rezitenta electrica.34
3.3 Caracteristici performante ale convectroului cu convectie fortata..34
CAPITOLUL IV
4. Validarea modelului numeric pe baza datelor experimentale.............37
CAPITOLUL V
5. Analiza performantelor convectoarelor de incalzire in pardoaseala..40
6.Concluzie...................................................................................................41
7.Bibliografie................................................................................................42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Proiect de disertatie despre climat ambiental si confort ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.