Proiect de investitie statiunea Arieseni

Trimisa la data: 2019-01-27
Materia: Agronomie
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: lauriycka2020
Cuprins ...pag 2
INTRODUCERE ... pag 3
CAPITOLUL 1
TURISMUL MONTAN SI DE IARNA
1.1. Consideratii asupra cererii si ofertei turistice in principalele tari europene ...pag 5
1.2. Aspecte privind structura generala a cererii pentru sporturi de iarna ...pag 5
1.2. Oferta pentru sporturi de iarna (experienta principalelor tari receptoare)
1.2.1. Dotari/amenajari pentru sporturile de iarna... pag7
1.2.2. Serviciile de baza ...pag11
1.2.3. Activitatea apres-sky ...pag13
1.2.4. Aspecte promotionale ...pag14
1.3. Oferta pentru sporturi de iarna in Romania ...pag15
1.3.1. Domeniul schiabil ...pag16
1.3.2. Mijloacele de transport pe cablu pag...pag17
CAPITOLUL 2
PREZENTAREA GENERALA A STATIUNII MONTANE ARIESENI
2.1. Amplasare geografica...pag19
2.2. Formele de turism ale statiunii montane Arieseni ...pag25
2.2.1 Statiunea turistica Arieseni ...pag25
2.2.2. Obiective Turistice ...pag27
2.2.4. Mestesuguri si ocupatii ...pag32
2.2.5. Potentialul turistic ...pag33
CAPITOLUL 3
PROIECT DE DEZVOLTARE A TURISMULUI IN STATIUNEA MONTANA ARIESENI ...pag36
3.1. Indicele de atractivitate ...pag37
3.2. DESCRIEREA FUNCTIONALA SI TEHNOLOGICA
3.2.1. Situatia existenta ...pag41
3.3.2. Situatia proiectata
3.3. PREZENTAREA PROIECTULUI DE DEZVOLTARE ...pag44
3.3.1. Partii de schi...pag47
3.3.2. Instalatii de transport cu cablu ...pag50
3.3.3. Instalatie de inzapezit artificial ...pag54
3.3.4. Alte obiective ...pag54
3.4. CARACTERISTICILE GEOFIZICE ALE TERENULUI ...pag57
3.5. DURATA DE REALIZARE ...pag60
CONCLUZII ...pag 61

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Proiect de investitie statiunea Arieseni

INTRODUCERE


Turismul, ca fenomen economic si social, a cunoscut dezvoltari spectaculoase, explozive in cea de-a doua jumatate a secolului al XX-lea. Dorinta de a calatori si de a cunoaste lucruri noi este cunoscuta inca din antichitate, chiar daca la inceput aceste dorinte aveau ca scop principal razboiul, cuceririle de noi teritorii sau schimburile comerciale.
Dezvoltarea moderna a adoptat o noua viziune fata de piata si a pus in actiune metode si tehnici noi de investigare, de adaptare sau de influentare a ei. Acest nou demers al intreprinderilor moderne presupune atat o noua orientare a activitatii lor, cat si mijloace specifice de actiune in aceasta directie.
Turistul nu cumpara numai servicii de baza, el cumpara un loc de vacanta, care sa-i asigure o gama diversificata de servicii de calitate corespunzatoare gusturilor si preferintelor sale si posibilitati multiple de recreere, de vizitare a unui nou cadru natural, de cunoastere a unor noi obiceiuri, de practicare a unor sporturi preferate, de largire a orizontului cultural-artistic. Prin urmare, prestatiile de servicii in cadrul produsului turistic trebuie sa fie asamblate intr-un tot unitar, pe baza carora o zona sau o statiune turistica sa actioneze ca o singura unitate economica.
Dupa stabilirea obiectivelor din cadrul proiectului de dezvoltare a statiunii montane Arieseni pe care doresc sa le ating, este necesar ca pentru realizarea acestora sa elaborez strategii specifice referitoare la dezvoltare si promovare.
Daca am incerca o ierarhizare a statiunilor, statiunea montana Arieseni ar ocupa o pozitie fruntasa, conditionata de o serie de atribute specifice care, cumulate in mod armonios, i-au adus o faima ce trece hotarele tarii. Mentionate succint, atributele cele mai reprezentative ar fi:
• accesibilitatea usoara, putandu-se folosi orice mijloc de transport;
• posibilitati multiple si variate de organizare a excursiilor de agrement in imprejurimi si in marile orase din vestul tarii;

In lucrarea de fata mi-am propus sa ofer modeste sugestii cu privire la dezvoltarea si promovarea turismului din statiunea montana Arieseni, in vederea realizarii unei eficiente economice imbunatatite, deosebit de importanta in dezvoltarea viitoare a comunei Arieseni si a turismului din Romania.
In scopul cresterii competitivitatii pe plan intern, dar mai ales, pe plan international, strategia dezvoltarii viitoare a statiunii montane Arieseni va urmari cu precadere ameliorarea deficientelor semnalate in prezent, care diminueaza valorea ei turistica.


CAPITOLUL 1

TURISMUL MONTAN SI DE IARNA

1.1. Consideratii asupra cererii si ofertei turistice in principalele tari europene

Muntele a exercitat din totdeauna atractie pentru oameni, gratie maretiei si peisajelor sale, atractivitatii in tot cursul anului, oferind o paleta larga de modalitati de petrecere a vacantelor. In zilele noastre, mai mult ca oricand, pentru omul de pretutindeni, dar mai ales pentru cel care traieste in mediul urban, muntele reprezinta locul in care acesta se indreapta in orice anotimp al anului, in cautarea naturii.
Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice si sociale pentru un numar tot mai mare de tari ale lumii.
Receptiv la prefacerile civilizatiei contemporane, turismul evolueaza sub impactul acestora, dinamica sa integrandu-se procesului general de dezvoltare. La randul sau, prin vastul potential uman si material pe care il antreneaza in desfasurarea sa, ca si prin efectele benefice asupra domeniilor de interferenta, turismul actioneaza ca un factor stimulator al progresului, al dezvoltarii.

1.2. Aspecte privind structura generala a cererii pentru sporturi de iarna

Cunoasterea cat mai aprofundata a cerintelor turistilor fata de diferitele categorii de servicii turistice si adaptarea cat mai rapida a ofertei la aceste cerinte, constituie elemente esentiale pentru asigurarea competitivitatii pe piata internationala. O serie de studii si numeroase investigatii sociologice au dus la desprinderea caracteristicilor de baza ale clientelei pentru sporturile de iarna; aceste concluzii - verificate periodic prin repetarea cercetarilor - au o mare valoare pentru ofertanti si touroperatori, care trebuie sa alinieze permanent produsele si politica de promovare si valorizare la cerintele si particularitatile pietei cererii, ale fiecarui segment major. Evidentiem urmatoarele aspecte:
Sporturile de iarna sunt practicate in general de tineret si acest lucru impune proiectarea si realizarea de produse, dotari si servicii adecvate preferintelor acestuia. S-a constatat ca pe piata europeana 58-60 % din turistii care frecventeaza sporturile de iarna au sub 35 de ani (segmentul 15-25 de ani are ponderi de 34-35 %), iar pe piata nord - americana, in jur de 65 % din clienti au 30 de ani sau mai putin.
Clientela statiunilor pentru sporturi de iarna provine inca majoritar din randul persoanelor cu venituri medii si mari (in Europa s-a constatat ca bugetul turistului de iarna este, de regula, de doua ori mai mare ca al turistului de vara; in SUA si Canada, veniturile clientelei "de iarna" sunt superioare mediei pe tara si cu 25 -30 % mai mari decat ale turistului obisnuit) dar turismul de iarna s-a "democratizat" intens astfel ca, in mod sigur, in deceniul urmator, preponderenta va apartine turistilor cu venituri medii si submedii.
Covarsitor, turistii amatori de sporturi de iarna provin din orase si aglomerari urbane mari astfel ca ofertantii trebuie sa aiba in vedere exigentele si pretentiile acestora fata de diversitatea si calitatea serviciilor, indeosebi de agrement.
In medie circa 70 % din turisti vin in statiuni, iarna, pentru practicarea schiului, sau a altor sporturi, in timp ce 30 % vin pentru odihna sau alte motive decat sporturile de iarna ("contemplativii").
Raportul intre cele doua categorii de turisti, variaza in limite destul de largi de la o zona /statiune la alta, in functie de tara de provenienta, varsta, sex, natura statiunii, etc.; cunoasterea acestuia este importanta, pentru ca orienteaza politica si masurile de dotare si structurare a unitatilor si serviciilor. In cazul statiunilor cu proportii ridicate ale schiorilor - optiunile acestora se explica prin facilitatea accesului, calitatea si diversitatea dotarilor pentru practicarea sporturilor de iarna, confortul cazarii, cadrul natural si in special clima, calitatea modului de primire si, nu in ultimul rand, posibilitatile de distractie.
Motivatia alegerii unei zone si statiuni este in stransa legatura si cu nationalitatea si in acest sens sunt de retinut urmatoarele:
ia Germanii, cand aleg o statiune acorda prioritate absoluta la tot ce sta legat de practicarea schiului sau a celorlalte sporturi pe zapada;
ia Englezii, belgienii, olandezii, scandinavii si canadienii prefera statiunile complexe, optand pentru cele care - in afara sporturilor de iarna -, ofera posibilitati exceptionale de distractie;
ia Americanii si intr-o masura tot mai mare si japonezii, apreciaza in ordine: calitatea si diversitatea partiilor, rapiditatea si siguranta mijloacelor de transport pe cablu si activitatile apres-sky, cu accent pe cunoasterea obiceiurilor si locurilor.
Admitand ca sporturile de iarna reprezinta motivatia de baza - activitatile apres-sky sunt, in doua cazuri din trei, hotaratoare in ce priveste alegerea unei statiuni.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Proiect de investitie statiunea Arieseni". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.