Proiectarea dispozitivului de instalare a unei piese din material plastic pe masina de masurat in coordonate

Trimisa la data: 2022-06-06
Materia: Mecanica
Pagini: 65
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: maestrul30
1.INTRODUCERE - 9 -
1.1 Contextul industrial al temei abordate. - 10 -
1.2 Prezentare succinta a tehnologiilor/echipamentelor utilizate in cadrul firmei - 11 -
1.3 Notiuni generale de Proiectare CAD-CAM - 16 -
1.4 Tolerante generale. Tipuri de cote - 19 -
1.5 Tolerante Dimensionale si geometrice.Relatia dintre ele - 32 -
2.Echipamente de masura - 36 -
2.1 Rolul Compartimentului Inspectie Calitate (IC) - 36 -
2.2 Tehnologia de masurare ATOS - 36 -
2.3 Fixare a pieselor din material plastic - 38 -
• Pregatirea pieselor pentru masurare in stare libera. - 38 -
• Pregatirea pieselor pentru masurare in stare fixa - 38 -
2.4 Pregatirea piesei pentru scanare - 39 -
2.5 Analizarea datelor in softul ATOS Profesional - 40 -
iai┐oeTipuri de aliniamente - 42 -
Capitolul III Proiectarea dispozitivului de instalare a piesei de masurat - 46 -
4.1 Proiectarea dispozitivului de instalare a piesei de masurat - 46 -
In proiectarea dispozitivului s-a tinut cont de cerintele clientului pentru o buna fixare a piesei in dispozitiv. - 46 -
Capitolu IV Tehnologia de executie pentru reperul placa de baza - 53 -

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul pl─âtitor de venituri ├«mputernice┼čte pe Administratorul Site-ului s─â calculeze, s─â re┼úin─â ┼či s─â vireze la bugetul de stat, ├«n numele ┼či pe seama sa, taxele, impozitele ┼či contribu┼úiile sociale datorate ├«n leg─âtur─â cu veniturile din proprietate intelectual─â realizate de utilizatorul cedent, ├«n conformitate cu dispozi┼úiile legale ├«n materie ├«n vigoare.

Lucrare de licenta despre Proiectarea dispozitivului de instalare a unei piese din material plastic pe masina de masurat in coordonate

REZUMAT

In vederea sustinerii licentei am elaborat o lucrare cu titlul Proiectarea dispozitivului de masurare a unei piese din plastic si Inspectia completa a dimensiunilor
Mi-am ales sa abordez aceasta tema deoarece consider ca aceste dispozitive de masurare nu sunt foarte renumite,inca folosindu-se clasicele dispozitive de masura(subler,micrometru,etc)
Lucrarea este structurata in patru capitole.
Primul capitol este intitulat Notiuni generale privid calitatea si controlul pieselor din plastic,prezinta definitii si abordari ale conceptului de masurare,dar si evolutia acestora in ani.
In al doilea capitol:Echipamente de masura, am evidentiat echipamentele necesare si cateva norme de proiectare a unui dispozitiv de masurare,pregatirea pieselor pentru masurare,tipuri de fixare pe dispozitiv
In al treilea capitol intitulat Proiectarea dispozitivului de instalare a piesei de masurat,am prezentat tolerantele necesare pentru realizarea si conceperea dispozitivului dar si principii privind prescrierea tolerantelor.
In capitolul patru intitulat Tehnologia de executie pentru reperul placa de baza am descris si analizat principiul de functionare a dispozitivului.
Consider ca mi-am atins toate obiectivele de cercetare propuse initial legate de elaborarea lucrarii si sa aduc o contributie la intelegerea fuctionarii unui dispozitiv de masurare.
Cred ca lucrarea este de interes pentru studierea dispozitivului in mediul industrial,dar totodata lasa deschisa oportunitatea dezvoltarii in continuare a acestui domeniu deoarece acesta a devenit fluid,flexibil, in care sunt posibile tot felul de constructii.

1.INTRODUCERE

Lucrarea de fata isi propune sa aduca noi cunostinte despre proiectarea unui dispozitiv de masurare a unei piese din plastic dar si scanarea acesteia cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie in domeniul automotiv. Structura capitolelor este in asa masura incat sa se poata intelege usor informatiile: in primul rand, notiunile teoretice, urmand ca dupa aceea sa fie parcursa partea de calcul.Se pleaca de la ideea conceperii unui dispozitv de masurare.
Pentru a fi intelese anumite puncte din lucrare, se va pleca de la ideea ca nici o piesa nu este ideala.Fiecare piesa injectata este influentata de anumite tolerante care, la randul lor, sunt influentate de procesul de fabricatie. In cele mai multe cazuri, in momentul in care dorim asamblarea mai multor componente, intampinam probleme precum neasamblarea, coliziunea anumitor componente sau nerespectarea unor cerinte ce sunt influentate de tolerante.
In capitolul doi voi prezenta echipamentele de masurare in cadrul firmei dar si masurarea unor piese din plastic,pozitionarea corecta a acestora pentru a fi pregatite de masurare.
In capitolul trei voi prezenta Calcule de proiectare, dimensionare, verificare a unor elemente din componenta echipamentului.
In capitolul patru vom putea observa pasi pe care trebui sa-i respectam in momentul proiectari unui dispozitiv dar si masurarea piesei injectate cu ajutorul acestuia.
Pe langa acestea, se vor analiza doua moduri de centrare a pieselor. Vor fi analizate cele doua metode si vor fi puse in evidenta aspectele pozitive si aspectele negative ale celor doua metode. Vom diferentia cele doua metode si vom concluziona.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Proiectarea dispozitivului de instalare a unei piese din material plastic pe masina de masurat in coordonate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.