Proiectarea dispozitivului de sudura cu ultrasunete

Trimisa la data: 2022-06-06
Materia: Mecanica
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: maestrul30
Capitolul I Notiuni generale privind sudarea cu ultrasunete - 8 -
1.1Scurt istoric - 8 -
1.2 Asamblare prin presare in camp ultrasonic - 9 -
1.3 Nituirea in camp ultrasonic - 10 -
1.4 Sudarea materialelor termoplastice cu ultrasunete - 10 -
1.5 Tehnologia sudarii cu ultrasunete - 13 -
1.6 Instalati pentru sudare cu ultrasunete - 14 -
1.7 Influenta parametrilor acustici asupra calitatii imbinarilor sudate cu ultrasunete a materialelor compozite inteligente - 17 -
Capitolul II Echipamente pentru sudarea prin vibratii(ultrasunete) - 19 -
2.1 Echipamente de sudare cu ultrasunete si clasificarea tipurilor de sudura - 19 -
2.2 Descrierea si principiul unei scule/dispozitiv de sudura-vibratie - 24 -
2.3Dispunerea unei scule de sudura-vibratii - 25 -
2.3.1 Masina de sudura - 25 -
2.4 Construirea unei scule de sudura-vibratii2.4.1 Segmentarea sculei - 26 -
2.5 Sprijin pentru marginea de sudare - 27 -
2.6 Bacuri - 30 -
2.7 Strat de acoperire -PU - 31 -
2.8 Dispozitv de prelevare - 33 -
Capitolul III Tolerante generale - 34 -
3.1 Tipuri de cote - 34 -
3.2.Precizia dimensionala - 37 -
3.3. Dimensiuni,Abateri,Tolerante - 37 -
3.4 Asamblari cu joc si Asamblari cu strangere - 40 -
3.5 Ajustaje - 40 -
3.5.1 Ajustaje cu joc - 41 -
3.5.2 Ajustaje cu strangere - 41 -
3.5.3 Ajustaje intermediare (de trecere) - 42 -
3.6. Unitate de Toleranta,Calitati,Clase de precizie - 43 -
3.7. Sistemul ISO de tolerante - 45 -
Capitolul IV Proiectarea Dispozitivului de sudura cu ultrasunete - 51 -
4.1 Informatii despre dispozitiv - 51 -
4.2 Etapele necesare in realizarea sudurii: - 52 -
4.3.Descrierea Dispozitivului-Functionare - 54 -

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Proiectarea dispozitivului de sudura cu ultrasunete

REZUMAT

In vederea sustinerii licentei am elaborat o lucrare cu titlul Proiectarea dispozitivului de sudura cu ultrasunete pentru scut protectie baie de ulei.
Mi-am ales sa abordez aceasta tema deoarece consider ca acest procedeu de sudare cu ultrasunete nu este foarte renumit,iar dispozitivele de sudare au costuriile ridicate pentru realizarea acestui procedeu de sudare.
Lucrarea este structurata in 4 capitole.Primul capitol este intitulat Notiuni generale privid sudarea cu ultrasunete,prezinta definitii si abordari ale conceptului de sudare cu ultrasunete,dar si evolutia acestora in ani.
In al doilea capitol:Echipamente pentru sudarea prin vibratii(ultrasunete),am evidentiat echipamentele necesare si cateva norme de proiectare a unui dispozitiv de sudare cu ultrasunete.
In al treilea capitol intitulat Tolerante generale ,am prezentat tolerantele necesare pentru realizarea si conceperea dispozitivului dar si principii privind prescrierea tolerantelor.
In capitolul patru intitulat Proiectarea Dispozitivului de sudura cu ultrasunete,
am descris si analizat principiul de functionare a dispozitivului.
Consider ca mi-am atins toate obiectivele de cercetare propuse initial legate de elaborarea lucrarii si sa aduc o contributie la intelegerea fuctionarii unui dispozitiv de sudura cu ultrasunete.
Cred ca lucrarea este de interes pentru studierea dispozitivului in mediul industrial,dar totodata lasa deschisa oportunitatea dezvoltarii in continuare a acestui domeniu deoarece acesta a devenit fluid,flexibil, in care sunt posibile tot felul de constructii.


Capitolul I
Notiuni generale privind sudarea cu ultrasunete

1.1 Scurt istoric

In ultimul timp sudarea cu ultrasunete a cunoscut o dezvoltare deosebita, in principal datorita legaturii stranse pe care o are cu domeniul electronicii, domeniu recunoscut ca avand cea mai mare dinamica in ultimii 40 de ani. Aplicarea sudarii cu ultrasunete in domenii sensibile precum electronica a fost directionata de catre avantajele pe care aceasta le prezinta. Cel mai des mentionate avantaje sunt legate de temperatura de sudare relativ scazuta comparativ cu sudarea prin topire, incalzire care se manifesta strict local, si de posibilitatea realizarii de imbinari cu dimensiuni pornind de la valori submilimetrice pana la valori de ordinul centimetrilor.
Sudarea cu ultrasunete este aplicata in prezent intr-un numar relativ mare de alte domenii industriale sau de varf.Caracterizat de viteza de sudare mare si caracteristici mecanice de etanseitate si electrice foarte bune,procedeul de imbinare prin sudare cu ultrasunete capata mereu noi intrebuintari atat in situatii conventionale (de la produse casnice pana la produse industriale de top),cat si in situatii neconventionale (micro si nanoimbinari).
Sudarea cu ultrasunete este un procedeu de sudare in stare solida.Energia necesara sudarii se introduce in componentele de sudat,prin provocarea unor vibratii localizate in locul imbinarii,cu o frecventa corespunzatoare ultrasunetelor (16-103...1010 Hz).
In timp ce cele doua componente sunt presate una fata de cealalta cu o forta perpendiculara pe suprafata lor de contact.Legatura metalica se formeaza fara topirea metalelor care se sudeaza si astfel ea este lipsita de structurile de turnare care insotesc topirea.In sudura se evidentiaza mici deformatii plastice.Procedeul are aplicatii industriale interesante in cazul imbinarilor bimetalice cu forme variate ale sudurilor.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Proiectarea dispozitivului de sudura cu ultrasunete". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.