Proiectarea ergonomica intr-un birou a mijloacelor de munca

Trimisa la data: 2010-08-12
Materia: Economie
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Florentina_S
Lucrare de licenta despre Proiectarea ergonomica intr-un birou a mijloacelor de munca
In majoritatea lucrarilor aparute in strainatate si in tara care abordeaza managementul resurselor umane accentul se pune pe recrutarea, pe selectarea, pe pregatirea, pe evaluarea, pe remunerarea si perfectionarea salariatilor, ignorandu-se relatia dintre oameni si munca lor. Profesorul Petre Burloiu considera ca ergonomia este o parte componenta a managementului resurselor umane.

Prin aceasta completare managementul resurselor umane ar putea fi definit astfel: "Managementul resurselor umane reprezinta un complex de masuri concepute interdisciplinar, cu privire la recrutarea personalului, selectia, incadrarea, utilizarea prin organizarea ergonomica a muncii, stimularea materiala si morala, pana in momentul incetarii contractului de munca".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Proiectarea ergonomica intr-un birou a mijloacelor de munca

Lucrare de licenta despre Proiectarea ergonomica intr-un birou a mijloacelor de munca
Cuprins


Introducere in Ergonomie.........................3

Ergonomia - stiinta interdisciplinara............5
Obiectul de studiu al ergonomiei.................8
Principii de organizare ergonomica a muncii.......10
Necesitatea organizarii ergonomice a muncii in birou.........13
Stresul si oboseala profesionala.............16
Proiectarea ergonomica a locurilor de munca..................25
Proiectarea ergonomica a mobilierului de birou...............29
Proiectarea si imbunatatirea factorilor de ambianta fizica...........35.
Factorii care influenteza stresul vizual...............48
Masuri pentru prevenirea stresului vizual..............56

Bibliografie....................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Proiectarea ergonomica intr-un birou a mijloacelor de munca". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.