Proiectarea filtrelor digitale prin modelare

Trimisa la data: 2010-10-10
Materia: Politehnica
Pagini: 127
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Tiberiu_F
Lucrare de licenta despre Proiectarea filtrelor digitale prin modelare
Importanta filtrelor trece tot consta in faptul ca ele sunt utilizate pentru corectia distorsiunilor liniare de faza (sau egalizarea caracteristicii intarzierii de grup). De asemenea, ele reprezinta blocuri de baza in realizarea altor tipuri de filtre IIR (trece jos, trece sus, trece banda, opreste banda, circuite corectoare de atenuare) cu senzitivitati reduse.Proiectarea filtrelor IIR se sprijina pe cunoasterea proprietatilor de baza ale functiei de transfer si ale partilor acesteia: modulul functiei de transfer, faza functiei de transfer si intarzierea de grup.

Intrucat faza filtrului IIR este neliniara (neliniaritate cu atat mai accentuata cu cat ordinul filtrului este mai mare), la proiectare trebuie examinata si caracteristica de faza sau de intarziere de grup, aceasta din urma fiind o masura a gradului de "imprastiere" in timp produsa de filtru asupra semnalului pe care il prelucreaza. In continuare sunt definite partile functiei de transfer, utile in teoria aproximarii filtrelor IIR.Modulul functiei de transfer. O serie de tehnici de proiectare a filtrelor IIR au la baza numai restrictiile impuse pentru modulul functiei de transfer, faza fiind complet ignorata. In aceste situatii este mai comod a se lucra cu patratul modulului functiei de transfer, definit astfel.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Proiectarea filtrelor digitale prin modelare

Cuprins

Capitolul I. Filtre digitale...................................4
1.1. Clasificarea filtrelor digitale................................5
1.2. Procedura de proiectare a filtrelor digitale.....................6
1.3. Filtre cu raspuns finit la impuls (IIR).......................7
1.4. Filtre cu raspuns infinit la impuls (FIR).......................23
1.5. Metode de proiectare a filtrelor digitale.......................30

Capitolul II. Proiectarea prin modelare a filtrelor autoregresive, a filtrelor cu mediere mobila si a filtrelor cu poli si zerouri...........................................32
2.1. Introducere.....................................32
2.2. Filtre autoregresive (avand numai poli)......................35
2.3. Filtre cu mediere mobila..............................51
2.4. Filtre ARMA (cu poli si zerouri)...........................56

Capitolul III. Structuri lattice. Analiza spectrala prin modelare...........................................69
3.1. Structuri lattice........................................69
3.2. Analiza spectrala prin modelare.................................75

Capitolul IV. Implementarea metodelor in MATLAB. Exemple..........................................83
4.1. Proiectarea prin modelare a filtrelor digitale IIR prin metoda Prony..............................................83
4.2. Proiectarea prin modelare a filtrelor digitale IIR prin metoda
Steiglitz-McBride...........................................104

Concluzii.............................................126

Bibliografie..............................................127

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Proiectarea filtrelor digitale prin modelare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.