Proiectarea produselor software destinate invatarii asistate de calculator

Trimisa la data: 2010-04-02 Materia: Informatica Pagini: 146 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Roberta_A
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Proiectarea produselor software destinate invatarii asistate de calculator
Desi s-au facut progrese mari fata de metodologia initiala a instruirii programate, ajungandu-se la un nivel de complexitate considerabil al formelor de afisare si a regulilor de analiza, a raspunsurilor celui ce invata, cea mai mare parte a sistemelor de invatare asistata de ordinator (IAO) curente este bazata pe clisee, pe reactii programate in prealabil ca specificatie algoritmica: se prezinta un text sau o imagine, se da o proba, se asteapta un raspuns, se face analiza acestuia si in urma rezultatului este selectata o noua imagine. Criticabil, rezultatul nu este decat "substituirea foarte scumpa a unei carti".

A treia etapa. Mai mult ipotetica decat reala, prefigureaza o influenta mai substantiala a noi tehnologii informationale si de comunicatie (NTIC), ca "sistem de invatare", ce va determina modificari in definirea obiectivelor educationale, reorganizarea continuturilor, in maniera interdisciplinara, integrata, modulara, adaptarea metodologica pe continuum-ul predare-invatare-evaluare, reinterpretarea relatiei profesor-elev, redimensionarea competentelor profesorului si chiar o noua filozofie si deontologie a profesiei.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Proiectarea produselor software destinate invatarii asistate de calculator

Cuprins

Capitolul I. Calculatorul - de la mijloc de instruire la strategie de proiectare si realizare a mediului de invatare.....................5
1.1 Viitorul viitorului.......................................5
1.2 Instruirea asistata de ordinator (I.A.O.)
experienta si perspective................................8
1.3 Implicatiile folosirii ordinatorului ca mijloc de instruire si educatie-comunicare in lectie , relatia profesor- elev..........................................15

Capitolul II. Metoda- statut si semnificatie.........................21
2.1 Metoda -definitie, functii................................22
2.2 Sistemul metodelor de invatamant.............................26

Capitolul III. Instruire programata...........................90
3.1. Conceptul de instruire programata-instruirea programata in
actiunea de perfectionare a procesului de invatamant................90
3.2 Principiile instuirii programate..............................93
3.3 Tipuri de programme................................100
3.4 Avantaje si limite ale instruirii programate....................102

Capitolul IV. Desfasurarea unei lectii interactive pe baza unui program de instruire programata si folosirea unui soft specializat pentru crearea lectiilor interactive....................................108
4.1. Caracterizarea unei lectii.....................................108
4.2. Proiectarea pedagogica a lectiei in conditiile invatatii asistate de calculator..............................................114
4.3. Cerintele proiectarii si realizarii unei tehnologii didactice.........................................118
4.4 Prezentarea produsul software folosit la crearea cursului interactiv......................................133
4.5 Argumente-puterea unei tehnologii a instruirii....................135

Bibliografie.............................................143
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Proiectarea produselor software destinate invatarii asistate de calculator". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.