Proiectarea si modelarea retelelor de calculatoare

Trimisa la data: 2009-12-11
Materia: Informatica
Pagini: 46
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Roxana_En
Lucrare de licenta despre Proiectarea si modelarea retelelor de calculatoare
De prima categorie apartin toate echipamentele care extrag sau introduc date din retea intr-o forma sau alta. Intra aici calculatoarele (nu neaparat compatibile IBM si nici macar PC - pot fi conectate, la diverse tipuri de retele si in diverse moduri, practic toate tipurile de masini de calcul cunoscute de la microcalculatoarele de comanda si control plasate in diverse utilaje si aparaturi si pana la supercalculatoarele de foarte mare putere) dotate cu un adaptor de retea sau cu un modem sau cu orice alt tip de periferic de conectare (radiomodem, modem de cablu, echipament de emisie receptie pentru microunde, emitator / receptor de infrarosii, etc.), imprimantele cu posibilitati de legare la retea, unitatile independente de stocare, scanerele de retea, modemurile de retea, etc.

Este de subliniat si idea ca tendintele actuale duc spre o conectare globala a tuturor echipamentelor avand astfel de capacitati.
In cea de a doua categorie intalnim toate echipamentele care faciliteaza sau permit intr-un fel sau altul conexiunile de tip retea: hub-uri, switch-uri, router-e, gateway-uri, echipamente de diagnoza, repetoare, multiplexoare, amplificatoare, filtre de semnal, etc.Ceea ce face ca aceasta clasificare sa nu mai fie atat de bine definita in ultimul timp este tendinta de a adauga echipamentelor "client" capacitati de echipamente "auxiliar" (functii de diagnoza, filtrare, amplificare adaugate placilor de retea, s.a.).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Proiectarea si modelarea retelelor de calculatoare

Cuprins

Cuvant introductiv..............................................3

Capitolul I. Notiuni generale despre retele de calculatoare................................................4
1.1. Consideratii generale.....................................4
1.2. Arhitectura retelelor de calculatoare.........................6
1.3. Elemente componente ale retelelor de calculatoare....................................17
1.4. Clasificare topologica a retelelor de calculatoare........................................18
1.5. Cerinte impuse retelelor de calculatoare.........................21

Capitolul III. Activitatea de proiectare si modelare a retelelor de calculatoare................................................22

Capitolul III. Programe de proiectare si modelare a retelelor de calculatoare....................................24
3.1. Necesitatea folosirii programelor de proiectare si modelare. Oferta existenta..............................................24
3.2. Visio 2000.........................................25
3.3. NetCracker Professional versiunea 2.0............................28

Capitolul IV. Realizarea practica a unui model de retea................................................32

Consideratii finale...........................................44

Bibliografie...............................................45

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Proiectarea si modelarea retelelor de calculatoare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.