Proiectarea stanta sau matrita

Trimisa la data: 2010-04-01 Materia: Inginerie Pagini: 36 Comentarii: 3 (citeste) Autor: rohian
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Proiectarea stanta sau matrita
Consideratii generale asupra prelucrarilor prin presare la rece
Procedeul de prelucrare mecanica prin presare la rece dobandeste pe zi ce trece o tot mai larga aplicabilitate, ca urmare a avantajelor pe care le prezinta:
- Productivitate ridicata
- Precizie mare a pieselor
- Costul scazut

Asadar, stadiul de dezvoltare al presarii la rece, extinderea acestui procedeu de prelucrare mecanica in toate ramurile industriei constructoare de masini reprezinta un indiciu al progresului tehnic.
Stantarea si matritarea la rece cuprind operatii de prelucrare mecanica a pieselor prin presiune fara aschii. Pe scurt, operatiile de stantare si matritare la rece se denumesc operatii de prelucrare la rece.

Presarea la rece este un precedeu de prelucrare mecanica modern in continua dezvoltare. In majoritatea cazurilor operatiile de presare la rece se executa cu ajutorul dispozitivelor speciale actionate de prese, iar semifabricatele sunt confectionate din tabla subtire. Forma si dimensiunile pieselor obtinute corespund suficient de exact, cu forma si dimensiunile elementelor active (poansonului si placii active) ale dispozitivului de presare respectiv.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Proiectarea stanta sau matrita

Lucrare de licenta despre Proiectarea stanta sau matrita
I. MEMORIU TEHNIC....2
1. Consideratii generale asupra prelucrarilor prin presare la rece....2
2. Analiza materialului piesei......6

II. Memoriu justificativ de calcul.........7
1. Analiza tehnologicitatii piesei.........7
2. Stabilirea formei si dimensiunilor semifabricatului........9
3. Analiza utilizarii eficiente a semifabricatului. Calculul C.U.M.....10
4. a) Stabilirea succesiunii prelucrarilor necesare pentru obtinerea piesei...13
b) stabilirea numarului de operatii intermediare si a dimensiunilor intermediare.....14
5. Stabilirea variantei optime de prelucrare si alegerea variantei optime. Itinerariul tehnologic tabelar pentru varianta optima........15
6. Calculul parametilor energetici ai procesului F, L, P........17
7. Stabilirea tipului, parametrilor geometrici si energetici ai presei....22

BIBLIOGRAFIE:36
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Proiectarea stanta sau matrita". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu

are prea putine pagini :(

ggabitza | 2010-04-22 20:10:00

nu e asta licenta sigur , o licenta are cel putin 50 pagini

George | 2011-01-05 19:48:00

numi place

varvara | 2011-10-11 15:22:00
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.