Proiectarea unui sistem de fabricatie pentru confectionarea unei fuste pentru adolescente

Trimisa la data: 2016-05-08
Materia: Inginerie
Pagini: 44
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: jurjdaniela
Proiectarea unui sistem de fabricatie pentru confectionarea unei fuste pentru adolescente la SC Filatura de Bumbac Abrud S.A.

In conditiile economiei de piata, societatile comerciale textile, prin specificul activitatii lor, ausarcini deosebit de complexe in directia satisfacerii nevoilor de consum ale populatiei si participarii active, eficient la circuitul mondial de valori materiale. Conducerea microeconomica reclama in domeniul textil, rezolvarea unor probleme de mare finete economica legate uneori de prospectarea pietei, de design, de tehnologie, alteori de evaluari si prturi, dar intotdeauna de oportunitatea economica a fabricarii produselor, a promovarii lor.

Industria textila constituie una din ramurile economiei nationale contributie insemnata la dezvoltarea productiei bunurilor materiale, menita sa asigure aprovizionarea populatiei cu produse de larg consum, intr-o gama sortimentala cat mai variata si de calitate superioara, potrivit cerintelor acesteia cat si nivelului si structurii veniturilor.

Prin continua redimensionare a functiilor imbracamintei industria de confectii trebuie sa asigure fabricarea unor largi variatii de produse cu un alt nivel estetic si functional.

Aceste lucruri am incercat sa le cuprind si eu in lucrare.

Produsul fusta pentru adolescente se adreseaza tinerelor cu varsta cuprinsa intre 18o25 ani si a fost ales in functie de cerintele modei si de cerintele pietei. Fiind un produs care se poarta in orice moment al zilei, alegerea materiei prime si a materialelor auxiliare se face in functie de conditiile de exploatare a produsului si de cerintele impuse materiei prime. Cerintele impuse materiei prime sunt : constructiv tehnologice, igienice, rezistenta la uzura, estetice.

Prin constructia tiparului de model se are in vedere rezolvarea problemelor de ordin estetic ce se refera la obtinerea formei si siluetei produsului, la stabilirea raportului intre intreg si diferite parti ale produsului corespuzator tendintei modei, la stabilirea formei liniilor de contur si al elementelor de contur.

La incadrarea sabloanelor s-a urmarit reducerea consumurilor de reducere a materiilor prime, cheltuielile cu materiile prime reprezentand circa 80o90% din totalul costului de productie.

Un rol important in stabilirea calitatii produsului il are tehnologia sa de realizare. Pentrucresterea calitatii produsului s-a avut in vedere folosirea masinilor si utilajelor adecvate, corelandu-se parametrii tehnologici ai acestora cu caracteristicile si proprietatiile materialelor folosite, s-au realizat cusaturi din clasele cele mai potrivite fiecarei operatii in parte ( surfilare, asamblare, realizarea tivului, etc.).

Amplasarea utilajului s-a facut conform sistemului de lucru adoptat in succesiunea fluxului tehnologic.

Finalul lucrarii cuprinde studiul comparativ al utilizarii timpului la operatia de coasere. In tehnologia de realizare a produselor vestimentare asamblarea prin coasere detine cea mai mare pondere din totalul operatiilor de pe flux.

Prin automatizarea coaserii se reduce considerabil norma de timp, ceea ce va avea o influenta asupra intregului proces de fabricatie, ceea ce va duce la final cresterea prestigiului intreprinderii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Proiectarea unui sistem de fabricatie pentru confectionarea unei fuste pentru adolescente

Cuprins

REZUMAT 3
1. Descrierea ramurii economice 5
1.1. Consideratii generale 5
1.2. Descrierea firmei S.C. Filatura de Bumbac Abrud S.A. 5
1.3. Prezentarea produselor oferite 6
1.4. Prezentarea furnizorilor si a modului de aprovizionare cu materie prima. 6
1.5. Analiza SWOT. 7
2. Organizarea si promovarea firmei 7
2.1. Modul in care este organizata firma. 7
2.2. Planificarea productiei. 7
2.3. Stabilirea necesarului de aprovizionare 8
2.4. Promovarea firmei. 8
3.Prezentarea tehnologiei de fabricatie 10
3.1. Amplasarea utilajelor si stabilirea suprafetei de productie 10
3.2.Stabilirea utilajului si a mobilierului tehnologic
3.3. Proiectarea constructiva a produsului fusta. 12
3.4. Constructia sabloanelor principale si derivate. 15
3.5. Stabilirea fazelor necesare confectionarii si finisarii. 21
3.6. Stabilirea normei de timp, a normei de productie. 22
3.7. Elaborarea graficului procesului tehnologic si cuplarea fazelor in vederea echilibrarii operatiilor. 23
3.8. Planificarea reparatiilor utilajului. 23
4.CALCULUL CONSUMURILOR SPECIFICE SI STABILIREA 24
DE MATERII PRIME PENTRU CONFECTIONAREA PRODUSULUI FUSTA 24
4.1. Executarea incadrarilor. 24
4.2. Calculul consumului specific si a indicilor de utilizare si de pierdere. 24
4.3. Stabilirea necesarului de materie prima. 25
5. STUDIUL COMPARATIV AL UTILIZARII TIMPULUI LA OPERATIA DE COASERE. 27
5.1. Consideratii privind tehnologiile si utilajele de coasere. 27
5.2. Structura normei de timp. 27
5.3. Influenta performantelor tehnice ale masinii de cusut asupra timpului de coasere. 28
5.4. Influenta turatiei arborelui principal asupra timpului de coasere. 28
5.5. Posibilitatea optimizarii normei de timp prin polideservire. 28
6. VERIFICAREA CALITATII PRODUSELOR 29
6.1. Organizarea compartimentului de control tehnic de calitate. 29
6.2.Activitatea de analiza a calitatii. 29
6.3.Identificarea si contracararea riscurilor potentiale care pot influenta activitatea de productie. 29
7.CONCLUZII 30
BIBLIOGRAFIE 31
OPIS 32
33
ANEXE 34

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Proiectarea unui sistem de fabricatie pentru confectionarea unei fuste pentru adolescente". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.