Proiectia Utm si proiectia Gauss

Trimisa la data: 2010-11-19
Materia: Geografie
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Oana_Gh
Lucrare de licenta despre Proiectia Utm si proiectia Gauss
Concluzii Observam ca reprezentarea in plan a unei portiuni din suprafata Pamantului se poate efectua prin alegerea unui sistem de proiectie, potrivit scopului si destinatiei hartii care se intocmeste. Atat alegerea sistemului de proiectie cel mai potrivit pentru realizarea unei harti , cat si proiectarea propriu-zisa sunt operatii de o importanta deosebita si care necesita o studiere detaliata a tuturor caracteristicilor regiunii de prezentat.

Proiectarea oricaror harti presupune cunoasterea unor elemente specifice proiectiilor perspective si anume : planul de proiectie, punctul central al proiectiei, punctul de vedere, scara de reprezentare, aspectul retelei geografice si al retelei kilometrice. Fiecare din numarul foarte mare de sisteme de proiectie de care se dispune astazi prezinta anumite proprietati, fiecare din ele avand specificul sau. Pe de alta parte, exista un mare numar de scopuri pentru care se intocmesc harti. Gasirea celui mai potrivit sistem de proiectie , in vederea satisfacerii scopului pentru care se creeaza o harta reprezinta o problema primordiala. In acest sens, se urmareste un anumit caracter al deformarilor si un anumit sistem de raspandire a acestor informatii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Proiectia Utm si proiectia Gauss

Lucrare de licenta despre Proiectia Utm si proiectia Gauss
Cuprins

Introducere....................................3

Capitolul I. Obiectul si definirea cartografiei..............5
1.1. Definirea cartografiei............................5
1.2. Ramurile cartografiei..................................7
1.3. Dezvoltarea cartografiei........................8
1.4. Legatura cartografiei cu alte stiinte.....................9
1.5. Cartografia matematica..........................11
1.6. Clasificarea proiectiilor cartografice......................14

Capitolul II. Studii comparative intre proiectia UTM si Gauss
2.1. Introducere-caracteristici generale ale proiectiilor UTM si GAUSS..................................................23
2.2 Date generale privind proiectiile UTM si Gauss ..............23
2.3. Nomenclatura hirtilor in proiectia Mercator....................35
2.4. Nomenclatura hartilor in proiectia Gauss........................44
2.5. Caroiajul si notatia U.T.M. a Romaniei....................49
2.6. Harti in proiectia Mercator....................................53
2.7. Harti de tip JOG..........................................56

Capitolul III. Digitizarea hartilor.............................61

Capitolul IV. Parte aplicativa la problemele studiate...............69
4.1. Metoda de transformare a nomenclaturii unei foi de harta din proiectia Gauss in proiectia UTM...............................69

Concluzii si propuneri......................................79

Bibliografie...............................81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Proiectia Utm si proiectia Gauss". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.