Proprietatea publica si proprietatea privata

Trimisa la data: 2013-10-26
Materia: Drept
Pagini: 111
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: olg24rac
Lucrare de licenta despre Proprietatea publica si proprietatea privata
De la definitia Dictionarului enciclopedic la cea a Dictionarului de termeni juridici "proprietatea" defineste o stare si cel mai amplu drept al domeniului de drept civil.Proprietatea desemneaza acele lucruri ce sunt recunoscute ca fiind in posesia unei persoane sau a unui grup. Atunci cand se vorbeste despre conceptul de proprietate se face o distinctie intre bunuri private si bunuri publice.

Conceptul de proprietate descrie pe de o parte relatia dintre o persoana si un obiect, pe de alta parte reprezinta o relatie sociala intre persoane bazata pe mecanisme sociale de reglementare a drepturilor de proprietate, este definitia data de Dictionarul enciclopedic.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Proprietatea publica si proprietatea privata

Cuprins

Capitolul I.Proprietatea si dreptul de proprietate.........3

Capitolul II.Dreptul de proprietate publica........20

Capitolul III. Dreptul de proprietate privata.........46

Capitolul IV. Proprietatea publica si proprietatea privata in practica judiciara...........77

Capitolul V. Proprietatea publica si proprietatea privata intre vechiul si noul cod civil..........87

Capitolul VI. Concluzii de lege ferenda..........103

Bibliografie........108

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Proprietatea publica si proprietatea privata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.