Proprietatea publica si proprietatea privata in noul Cod Civil

Trimisa la data: 2013-10-26
Materia: Drept
Pagini: 111
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: olg24rac
Lucrare de licenta despre Proprietatea publica si proprietatea privata in noul Cod Civil
Dictionarul juridic face referire, insa, la acel drept real ce confera titularului dreptul de a intrebuinta bunul potrivit naturii ori destinatiei sale, de a-l folosi si de a dispune de el in mod exclusiv si perpetuu, in cadrul si cu respectarea legislatiei in vigoare. Drept aparat de Constitutia Romaniei, Codul civil si diverse legi. Potrivit art. 480 din Codul civil din 1864 "proprietatea este dreptul ce are cineva de a se bucura si dispune de un lucru in mod exclusiv si absolut, insa in limitele determinate de lege".

Art. 135 al Constitutiei stabileste ca proprietatea este publica sau privata. Proprietatea privata, este, in conditiile legii, inviolabila. Notiunea de proprietate se extinde atat asupra lucrurilor corporale (proprietate mobiliara sau imobiliara) cat si a celor necorporale (proprietatea intelectuala, proprietatea numelui etc.). Atributele proprietatii: dreptul de a te servi de lucru; dreptul de folosinta, de fructe si venituri; dreptul de a dispune de lucru. Noul Cod Civil nu mai da o definitie generala dreptului de proprietate, ci vine cu sectiuni separate in care vorbeste rand pe rand atat de proprietatea privata, in Titlul II cat si despre proprietatea publica in Titlul VI.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Proprietatea publica si proprietatea privata in noul Cod Civil

Cuprins

Capitolul I. Proprietatea si dreptul de proprietate..................................3

Capitolul II. Dreptul de proprietate publica..................................19

Capitolul III. Dreptul de proprietate privata..................................46

Capitolul IV. Proprietatea publica si proprietatea privata in practica judiciara..................................76
Dreptul de proprietate publica..................................76
Dreptul de proprietate privata..................................80

Capitolul V. Proprietatea publica si proprietatea privata intre Vechiul si Noul Cod Civil..................................85

Capitolul VI. Concluzii de lege ferenda..................................102

Bibliografie..................................108

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Proprietatea publica si proprietatea privata in noul Cod Civil". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.