Proprietatile fizice si termodinamica fenomenologica a solutiilor

Trimisa la data: 2010-08-07
Materia: Chimie
Pagini: 98
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Daniel_So
Lucrare de licenta despre Proprietatile fizice si termodinamica fenomenologica a solutiilor
Datele cuprinse in tabelul 1 permit inca o serie de comparatii interesante. De exemplu, comparand energia de activare a bromurii de etil cu aceea a alcoolului etilic, se poate vedea rolul puntilor de hidrogen in viscozitate: la aproape aceeasi temperatura viscozitatea alcoolului este mult mai mare. Dupa cum se stie, aceasta actiune de marire a viscozitatii exercitata de puntile de hidrogen se manifesta mult mai puternic la polialcooli (glicoli, glicerina).

Comparand insa alcoolul cu apa, care in apropierea punctului de topire se gaseste de asemenea ca valoarea constantei A pentu apa este foarte mica. Acest fapt poate fi explicat cu ajutorul marimilor golurilor; ori, se stie ca structura apei in apropierea punctului de topire este reticulara si foarte afanata, ceea ce concorda foarte bine cu aceasta constatare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Proprietatile fizice si termodinamica fenomenologica a solutiilor

Lucrare de licenta despre Proprietatile fizice si termodinamica fenomenologica a solutiilor
Cuprins

Introducere............3

Partea I. Proprietati fizice si teorii ale starii lichidelor
Capitolul I. Proprietati fizice ale lichidelor............6

Capitolul II. Teermodinamica fenomenolormodinamica fenomenologica a solutiilor ...............21

Partea a II-a . Contributii experimentale la caracterizarea unor solutii de eteri in solventi polari
Capitolul III. Viscozitatile solutiilor de mtbe si 1-propanol........60

Capitolul IV. Aplicarea unor ecuatii propuse in literatura pentru calculul viscozitatii solutiilor de mtbe si 1-propanol........65

Capitolul V.Constante dielectrice ale solutiilor de mtbe si 1-propanol............86

Capitolul VI. Concluzii.............95

Capitolul VII. Aspecte metodologice............97

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Proprietatile fizice si termodinamica fenomenologica a solutiilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.