Proprietatile functionale ale neuronului

Trimisa la data: 2010-07-02
Materia: Medicina
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Viorel_T
Lucrare de licenta despre Proprietatile functionale ale neuronului
Integritatea anatomica a prelungirilor unui neuron depinde de pericarion. Axonii sunt lipsiti de ribozomi care sa le permita sinteza de proteine, de aceea proteinele axonale provin din pericarion si migreaza de aici in prelungiri, fenomen numit transport sau flux axoplasmatic. Transportul axoplasmatic poate fi studiat prin ligatura fibrelor nervoase si analiza substantelor acumulate deasupra ligaturii. Se distinge un transport anterograd, de la soma spre periferie si un transport retrograd in directia corpului celular. Se distinge apoi un transport rapid, cu o viteza de 410 mm/zi, si un transport lent cu o viteza intre 0,5 si 10 mm /zi. Kinezina este o proteina asociata microtubulilor, implicata in medierea transportului anterograd.

S-a evidentiat recent ca sursa energetica locala legata de transportul rapid prin axon ar fi strans corelata cu metabolismul oxidativ al nervului, deoarece in nervul asfixiat cu cianura, transportul rapid este blocat in cca 15 minute de la inceputul asfixiei. Viteza de transport nu depinde de structura anatomica a neuronului. Microtubulii cu diametru de 25 nm sunt implicati in mecanismul transportului anterograd rapid. Tubulina, o proteina din structura microtubulilor, are actiune ATP-azica, fiind o enzima care scindeaza ATP-ul eliberand astfel energia necesara transportului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Proprietatile functionale ale neuronului

Lucrare de licenta despre Proprietatile functionale ale neuronului
Cuprins

Capitolul I. Fiziologia neuronului...................3

Capitolul II. Arcul reflex................................34

Capitolul III. Sinapsa................................40

Capitolul IV. Organele efectoare.......................54


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Proprietatile functionale ale neuronului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.