Propuneri privind conceperea sistemului institutional pentru pregatirea functionarului comunitar roman

Trimisa la data: 2010-10-16
Materia: Administratie Publica
Pagini: 125
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandru_B
Lucrare de licenta despre Propuneri privind conceperea sistemului institutional pentru pregatirea functionarului comunitar roman
Primul criteriu, folosit de asemenea si de Curtea europeana de justitie este aceea al detinerii puterilor de stat sau a autoritatii publice de pastrare a suveranitatii de stat sau ce afecteaza drepturile fundamentale ale cetatenilor. Aceasta idee de exercitare a autoritatii publice a devenit criteriul de baza pentru stabilirea diferentei intre functionarii public si restul angajatilor publici in cele mai multe feluri.

Cel de al doilea criteriu se refera la calificarile necesare exercitarii unei asemenea autoritati publice. Cu alte cuvinte, exercitiul autoritatii publice pe baze profesionale si permanente trebuie sa fie facuta de persoane suficient pregatite si calificate in concordanta cu cerintele postului. Mai mul, persoanele care ocupa pozitii inalte in ierarhia administrativa trebuie sa aiba o suficienta pregatire academica pentru a fi capabil sa garanteze un standard aprioric minimal de performanta si responsabilitate.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Propuneri privind conceperea sistemului institutional pentru pregatirea functionarului comunitar roman

Lucrare de licenta despre Propuneri privind conceperea sistemului institutional pentru pregatirea functionarului comunitar roman
Cuprins

Argument............3

Capitolul I Uniunea europeana............4

Capitolul II. Romania, starea de fapt............16

Capitolul III. Dimensiunea functiei publice in tarile europene. Tendinte si progrese.........48

Capitolul IV. Strategie de modernizare a sistemului educativ si institutional al functionarului comunitar roman..........70

Capitolul V. Pledoarie pentru o cooperare............102

Capitolul VI. Institutia primariei si personalizarea puterii. Analiza comparativa romania - Franta.............110

Capitolul VII. O romanie moderna cu o administratie publica, transparenta, europeana................121

Bibliografie.................123

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Propuneri privind conceperea sistemului institutional pentru pregatirea functionarului comunitar roman". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.