Prostitutia si proxenetismul in actualul Cod penal

Trimisa la data: 2010-08-22 Materia: Drept Pagini: 82 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Corina_S
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Prostitutia si proxenetismul in actualul Cod penal
Prostitutia de tip institutionalizat, sub forma caselor de toleranta a cunoscut o mare inflorire, mai ales in perioda interbelica "emblema ei reprezentand-o celebra "Crucea de Piatra" fostul cartier Bucurestean al prostituatelor situat in jurul strazii Cantemir. Se poate face o analogie cu Rue Saint-Denis, situata in cartierul halelor vechi ale Parisului din arondismentul 1, nu departe de Centrul Pompidou si de Forumul Halelor. Diferenta dintre Crucea de Piatra si Saint-Denis consta in faptul ca prostituatele pariziene isi duc clientii la hotel, pe cand cele de la noi profesau fie pe cont propriu, fie in casele de toleranta, organizate pe principiul faimoaselor "Eros Center" din Germania de azi.

Adica "fetele" beneficeaza de regimul de pensiune completa, fiind platite procentual, conform intelegerii prealabile. Pana in anul 1948 cand prostitutia a fost interzisa oficial in Romania "peripoteticienele" bucurestene profesau in virtutea unei asa zise "carti de munca" se prezentau la controlul medical semna, consemnand data vizitei, controlul fiind obligatoriu. Daca Brigada de Moravuri nu gasea stampila ultimei vizite medicale pe "condicuta", titulara era amendata si radiata temporar de pe rolul corporatiei.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Prostitutia si proxenetismul in actualul Cod penal

Lucrare de licenta despre Prostitutia si proxenetismul in actualul Cod penal
Cuprins

Scurt istoric...........3

Capitolul I Importanta protectiei relatiilor privind convietuirea sociala prin normele dreptului penal..........7

Capitolul II Aspecte generale privind prostitutia si proxenetismul...............11

Capitolul III Prostitutia si proxenetismul in actualul Cod penal si Noul Cod penal...........26

Capitolul IV Particularitatile juridico-penale ale infractiunilor de prostitutie si proxenetism...............32

Capitolul V Aspecte criminologice specifice acestor infractiuni.....51

Capitolul VI Aspecte procesuale specifice infractiunilor de prostitutie si proxenetism...........61

Capitolul VII Aspecte controversate privind infractiunile de prostitutie si proxenetism in raport cu traficul de persoane......73

Bibliografie Acte normative. Tratate. Cursuri. Monografii.........81
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Prostitutia si proxenetismul in actualul Cod penal". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.