Protectia copilului in Romania

Trimisa la data: 2016-11-01
Materia: Asistenta Sociala
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: nelly_russen
Lucrarea de fata prezinta sinteza protectiei sociale a copilului din Romania din cadrul sistemului de asistenta sociala prin investigatii prezentate in literatura de specialitate, precum si rezultatele unei cercetari personale, prin care mi-am propus investigarea unui caz social de abuz asupra unui minor.

ARGUMENT
In Romania post-comunista s-a dezvoltat intr-un mod alert cel mai avansat domeniu al asistentei sociale de la acea vreme si anume cel al protectiei copilului si a familiei.

Lucrarea de fata prezinta sinteza protectiei sociale a copilului din Romania din cadrul sistemului de asistenta sociala prin investigatii prezentate in literatura de specialitate, precum si rezultatele unei cercetari personale, prin care mi-am propus investigarea unui caz social de abuz asupra unui minor.

Aceasta este structurata in patru capitole astfel incat primele 3 capitole sa cuprinda partea teoretica privind drepturile copilului din punct de vedere legislativ si un capitol care sa contina partea practica de cercetare, in care sunt prezentate metode si tehnici de interventie pentru evaluarea, solutionarea si implementarea unor masuri pentru rezolvarea problemelor.

Primul capitol evidentiaza evolutia sistemului de asistenta sociala pornind de la actiunile caritabile din partea comunitatii restranse si pana la adoptarea de legi privind protectia sociala a copilului si infiintarea de institutii specializate.

Pe parcursul celui de-al doilea capitol am dezbatut atributiile prevazute de lege ale serviciului public de asistenta sociala pentru asigurarea implementarii politicilor cu privire la protectia copilului aflat in dificultate (provenit din familii defavorizate, abuzat, abandonat, cu dizabilitati sau din familii monoparentale).

Ultimul capitol privind partea teoretica are ca obiectiv identificarea serviciilor de protectie a copilului. Pentru ca activitatile de asistenta sociala sa se desfasoare cat mai aproape de mediul de dezvoltare al copilului, in cadrul familiei si al comunitatii din care acesta face parte, s-au infiintat diferite servicii alternative institutionalizate pe care le voi prezenta: centre de zi, centre de tip familial si rezidential.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Protectia copilului in Romania

CUPRINS
ARGUMENT__________________________________________________3
I. PROTECTIA SOCIALA A COPILULUI - PARTE COMPONENTA A SISTEMULUI DE ASISTENTA SOCIALA_______________________4
1. Sistemul de asistenta sociala________________________________4
2. Evolutia sistemului de asistenta sociala________________________6
3. Protectia sociala a copilului in Romania in perioada regimului comunist_________________________________________________10
4. Protectia sociala a copilului in Romania post-comunista___________14
II. DREPTUL COPILULUI LA PROTECTIE_________________________16
1. Protectia copilului abuzat_________________________________18
2. Protectia copilului abandonat________________________________25
3. Protectia copilului traficat__________________________________30
4. Protectia copilului cu dizabilitati_____________________________32
III. SERVICII DE PROTECTIE A COPILULUI_________________________34
1. Servicii de zi_____________________________________________35
2. Servicii de tip familial_____________________________________39
3. Servicii de tip rezidential___________________________________41
IV. STUDIU DE CAZ_____________________________________________44
1. Abuzul asupra copilului in familia defavorizata_________________44

CONCLUZII__________________________________________________53
BIBLIOGRAFIE_______________________________________________54
ANEXE

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Protectia copilului in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.