Protectia copilului supus abuzului

Trimisa la data: 2016-11-05
Materia: Asistenta Sociala
Pagini: 76
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: nelly_russen
Din cauza lipsei sale de maturitate fizica si intelectuala, copilul are nevoie de protectie si de ingrijire speciale, si, in mod deosebit, de o protectie juridica adecvata, inainte si dupa nastere. Tocmai de aceea aceasta lucrare prevede totalitatea drepturilor copiilor si privilegiile ce le sunt incalcate.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Protectia copilului supus abuzului

Ass3. Abuzul copilului in Romania

In Romania, abuzul asupra copilului nu e un eveniment izolat, iar de cele mai multe ori este vorba de o situatie care dureaza in timp.

La aproape doua decenii de la ratificarea Conventiei cu privire la drepturile copilului, se poate afirma ca Romania este inca departe de standardele universale si europene in materie. Desi au fost adoptate legi care interzic pedeasa fizica si tratamentul umilitor, 84% dintre copii sustin ca sut batuti de parinti, in 75% din unitatile de invatamant se inregistreaza fenomene de violenta, iar 48,1% din copii sunt abuzati fizic de personalul din institutii.

La nivelul tarii noastre, in urma propunerii lansate de organizatia "Salvati copiii", in 2003, s-a obtinut interzicerea prin lege a oricaror forme de abuz asupra copilului, atat in spatiul public, cat si in cel privat, familial.

Factorii care determina aparitia fenomenului de violenta asupra copilului se contureaza in functie de fiecare situatie si de mediul in care apare abuzul. Deseori, manifestarile abuzive sunt determinate de saracie, lipsa de educatie adecvata, consum excesiv de alcool sau droguri; uneori sunt urmari ale abuzurilor suferite de agresor in copilaria sa ori ale diverselor probleme pe care manifestantul de violenta le acumuleaza; totodata exista factori care tin si de copii, ca de exemplu, cei cu handicap, cei care resimt respingerea parintilor, cei cu un comportament dificil, cei cu probleme in alimentatie. In unele situatii, violenta manifestata asupra copiilor poate sa fie urmare a discriminarii si razbunarii etnice si poate avea consecinte fatale.

Caz: R.L. Varsta: 4 ani si 7 luni

Minorul R.L in varsta de 4 ani si 7 luni se afla in ingrijirea asistentului maternal din data de 1 martie 2007. Plasamentul la asistent a fost dispus de DGASPC Bistrita-Nasaud din cauza imposibilitatii parintilor de a-si indeplini obligatiile parintesti: tatal natural al copilului nu era cunoscut, iar mama se afla in arestul IPJ Bistrita-Nasaud, pentru savarsirea infractiunii de furt.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Protectia copilului supus abuzului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.