Protectia drepturilor omului

Trimisa la data: 2010-09-22
Materia: Drept
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristian_I
Lucrare de licenta despre Protectia drepturilor omului
Primele documente constitutionale au aparut in Anglia, Magna Charta Libertatum - data de regele Ioan fara de Tara, in 1215, in urma rascoalei baronilor - avand intaietate in raport cu alte acte elaborate in acest domeniu. Punctul 39 al acestui document prevedea, spre exemplu, ca "Nici un om liber nu va fi arestat sau intemnitat, sau deposedat de bunurile sale, sau declarat in afara legii, sau exilat, sau lezat de orice maniera ar fi si noi nu vom purcede impotriva lui si nici nu vom trimite pe nimeni impotriva lui, fara o judecata loiala a egalilor sai, in conformitate cu legea tarii."

Alt document important aparut in Anglia a fost Petitia drepturilor din 1628. Cele mai importante prevederi ale acestui act aveau ca obiect stabilirea de garantii impotriva perceperii impozitelor fara aprobarea Parlamentului, a confiscarii de bunuri si a arestarilor fara respectarea procedurii de judecata normala.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Protectia drepturilor omului

Lucrare de licenta despre Protectia drepturilor omului
Cuprins

Capitolul I
1.Notiunea de drepturi fundamentale..............3
2.Scurt istoric privind evolutia drepturilor fundamentale........3

Capitolul II
1.Clasificarea drepturilor si libertatilor fundamentale..........11

Capitolul III
1.Principalele documente internationale care garanteaza drepturile omului............38

Capitolul IV
1. Consiliul Europei..........50
2.Sistemul european de protectie a drepturilor omului...........50

Capitolul V
1.Sistemul national de protectie a drepturilor omului...............64

Capitolul VI
1.Situatia tratatelor internationale privind drepturile omului in dreptul intern din Romania...........77
2.Restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati........77

Articole...............84

Bibliografie...........91

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Protectia drepturilor omului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.