Protectia internationala a drepturilor femeii

Trimisa la data: 2012-03-12
Materia: Drept
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: feel
Lucrare de licenta despre Protectia internationala a drepturilor femeii
In cadrul Conferintei Mondiale a Drepturilor Omului organizata la Viena in anul 1993, comunitatea internationala a recunoscut oficial drepturile femeii ca fiind "parte integrala, inalienabila si indivizibila din drepturile omului". Abia la sfarsitul secolului al XX-lea si inceputul secolului al XXI-lea s-a recunoscut violenta impotriva femeilor ca fiind o vatamare adusa drepturilor omului cu importante consecinte sociale si economice. In capitolul de fata vom incerca sa surprindem evolutia drepturilor femeii in contextul evolutiei drepturilor omului.Dupa cel de-al doilea Razboi Mondial si experienta sistemului nazist, comunitatea internationala a inteles ca protejarea juridica a drepturilor omului este o problema de interes mondial.

Astfel, in anul 1948, prin Declaratia Universala a Drepturilor Omului, s-a declarat oficial ca respectarea drepturilor omului reprezinta "fundamentul libertatii, justitiei si pacii in lume" . Conform primelor doua articole din Declaratia Universala a Drepturilor Omului toate fiintele umane, fara distinctie, se nasc libere si egale in demnitate si drepturi si enunta principiile de baza ale egalitatii si nediscriminarii in dreptul de a se bucura de drepturile si libertatile fundamentale ale omului. In cadrul acestui document gasim enumerate toate drepturile si libertatile fundamentale ale oricarei fiinte umane, printer care amintim: dreptul la viata, egalitatea de sanse, dreptul la o viata de familie, dreptul la o cariera profesionala, eliminarea discriminarilor de orice fel, etc..

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Protectia internationala a drepturilor femeii

Lucrare de licenta despre Protectia internationala a drepturilor femeii
Cuprins

Introducere...........................................4

Capitolul I. Drepturile omului - notiuni generale..................5
1.1 Scurt istoric al drepturilor omului.............................6
1.2 Principalele drepturi ale omului............................10

Capitolul II. Drepturile femeii...................................15
2.1 Evolutia drepturilor femeii..................................16
2.2 Drepturile omului si drepturile femeii..........................25
2.3 Originile discriminarii femeii................................29

Capitolul III. Reglementari cu privire la drepturilor femeii in dreptul international.....................................31
3.1 Politica Organizatiei Natiunilor Unite (O.N.U.)..................31
3.2 Politica Organizatiei Internationale a Muncii (O.I.M.)............40
3.3 Politica Uniunii Europene...................................41

Capitolul IV. Mecanisme de protectie a drepturilor femeii pe plan international.......................................50
4.1 Comitetul pentru eliminarea discriminarii impotriva femeii.......................................50
4.2 Comisia pentru conditia femeii...............................51
4.3 Comisia pentru statutul femeii...............................53
4.4 Entitatea O.N.U. pentru Egalitatea intre sexe si Emanciparea femeilor.....................................54
4.5 Inaltul comitet pentru egalitatea dintre femeii si barbati..................................................56
4.6 Alianta pentru o democratie paritara..............................56
4.7 Internationala Socialista a Femeilor..............................57
4.8 Institutul European pt Egalitate de sexe.......................57
4.9 Comitetul consultativ pentru egalitatea de sanse intre femei si barbati.............................................58

Concluzii...............................................60

Bibliografie....................................................63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Protectia internationala a drepturilor femeii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.