Protectia juridica a copilului in Romania

Trimisa la data: 2009-10-15
Materia: Drept
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Viorel_M
Lucrare de licenta despre Protectia juridica a copilului in Romania
De asemenea, la copiii cu deficiente, inclusiv mintale, apar frecvent fenomene pseudocompensatorii, constand in reactii adaptative neadecvate, ca raspuns la conditii ambientale sau educative defavorabile. De exemplu, in conditiile unor relatii familiale tensionate, ale unor grupuri neglijate educativ, ale unor insuccese repetate, mai ales in planul performantelor intelectuale, unii elevi (cu capacitatea de efort scazuta sau cu alte dezechilibre) vor reactiona pseudocompensator prin manifestari negative in plan comportamental, prin obraznicii, bufonerii, vagabondaj etc.

Unii autori considera ca tot prin reactii pseudocompensatorii repetate, la unele categorii de copii cu deficiente se consolideaza treptat anumite trasaturi caracteriale negative ca minciuna, tendinta de a lingusi etc.
Fenomene asemanatoare se pot intalni si la unii copii fara deficiente, dar avand nevoi speciale doar in planul educatiei, atunci cand aceste nevoi nu sunt luate in seama si nu sunt contracarate de timpuriu. La asemenea copii, mai ales daca ei prezinta si o anume fragilitate psihica si un dezechilibru afectiv, o decompensare cronica poate da nastere unor stari de falsa sau aparenta deficienta mintala, iar prin reactii pseudocompensatorii se poate ajunge la tulburari de conduita de tip reactiv.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Protectia juridica a copilului in Romania

Cuprins

Preambul.................................................3

Capitolul I. Dimensiunea juridica internationala a institutiilor dreptului copilului....................................5
Sectiunea I. Evolutia conceptului de drepturi ale copilului in
documentele internationale..................................5
Sectiunea a II-a. Jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor
Omului in privinta copiilor.....................................15

Capitolul II. Dimensiunea juridica nationala a institutiilor drepturilor copilului.......................................20
Sectiunea I. Principalele obiective ale masurilor juridice
luate in domeniul drepturilor copiilor........................20
Sectiunea a II-a. Reflectarea prevederilor a Conventiei
Natiunilor Unite cu privire la drepturile copilului in legislatia romana in vigoare................................23
Sectiunea a III-a. Exercitarea drepturilor copilului in
in legislatia romana............................................40

Capitolul III. Situatia copilului aflat in dificultate...............45
Sectiunea I. Notiuni generale.....................................45
Sectiunea a II-a. Protectia copilului institutionalizat...............46
Sectiunea a III-a. Protectia copilului cu handicap...................52
Sectiunea a IV-a. Delincventa juvenila..............................56
Sectiunea a V-a. "Copiii strazi"...................................60

Concluzii..................................68

Bibliografie......................................71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Protectia juridica a copilului in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.