Protectia juridica a drepturilor omului

Trimisa la data: 2010-10-09
Materia: Drept
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Claudia_S
Lucrare de licenta despre Protectia juridica a drepturilor omului
Odata cu adoptarea Cartei Natiunilor Unite, problemele drepturilor omului s-au putut afirma, pentru prima data in intreaga lor plenitudine, dat fiind faptul ca insasi Carta O.N.U. proclama in art. 1 punctul 3, ca unul dintre scopurile organizatiei, acela de a realiza "cooperarea internationala in rezolvarea problemelor internationale cu caracter economic, social, cultural sau umanitar si in promovarea si incurajarea respectarii drepturilor omului si a libertatilor fundamentale pentru toti, fara deosebire de rasa, sex, limba sau religie" .

Sub egida Organizatiei Natiunilor Unite au fost elaborate remarcabile documente internationale si, in primul rand, Declaratia universala a drepturilor omului, din 10 decembrie 1948; au fost adoptate numeroase conventii internationale prin care drepturile omului au cunoscut substantiale dezvoltari.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Protectia juridica a drepturilor omului

Lucrare de licenta despre Protectia juridica a drepturilor omului

Introducere............3

Capitolul I Conceptul de drepturi ale omului in constiinta societatii internationale..............5

Capitolul II Principalele instrumente juridice care garanteaza drepturile omului.................13

Capitolul III Mecanisme internationale de garantare a drepturilor omului................23

Capitolul IV Dimensiunea europeana a drepturilor omului..............31

Capitolul V Analiza cadrului juridic de protectie a drepturilor omului in sistemul constitutiei Romaniei............42

Concluzii............76
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Protectia juridica a drepturilor omului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.