Protectia juridica a marcilor in cadrul dreptului proprietatii intelectuale

Trimisa la data: 2010-08-30
Materia: Drept
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Horia_T
Lucrare de licenta despre Protectia juridica a marcilor in cadrul dreptului proprietatii intelectuale
Un comerciant poate avea cele mai bune produse sau servicii din lume. Este insa necesar sa existe pentru clienti posibilitatea de a le distinge si de a le alege dintre produsele si serviciile concurentei. Astazi este aproape de neimaginat vanzarea, si chiar a celor mai banale produse sau servicii, in lipsa unei marci. Exemplele care urmeaza sunt reprezentative pentru ponderea crescanda pe care au capatat-o marcile in activitatea comerciantilor. Astfel, inca din anul 1905, marca americana 'Roial Baking Powder' era estimata la 5 milioane de dolari, iar potrivit unor studii publicate in 1992 marca MARLBORO era evaluata la 39,9 miliarde de dolari.

In ultimul timp, marca tinde a-si asuma o functie simbolica. Functia
ei nu mai este doar de promovare a originii sau calitatii produselor sau serviciilor, ci de raliere la simboluri, la veritabile semne de recunoastere pentru diverse categorii socio-profesionale. Parfumurile sunt illustrative pentru acest fenomen: producerea unui flacon de parfum costa o suma infima, dar milioane de persoane cheltuiesc de zece ori, daca nu de o suta de ori mai mult, pentru a cumpara parfumuri de lux nu pentru produsul in sine, cat pentru a se identifica astfel cu imaginea vehiculata prin marca.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Protectia juridica a marcilor in cadrul dreptului proprietatii intelectuale

Lucrare de licenta despre Protectia juridica a marcilor in cadrul dreptului proprietatii intelectuale
Cuprins

Capitolul I Notiuni generale privind marcile......................5

Capitolul II Conditii privind protectia marcilor.................16

Capitolul III Titularul si continutul dreptului la marca...........26

Capitolul IV Dobandirea dreptului la marca.........................30

Capitolul V Transmiterea dreptului asupra marcii...........46

Capitolul VI Stingerea dreptului la marca...............55

Capitolul VII Protectia marcii..........................63

Capitolul VIII Protectia marcii in dreptul conventional............86

Bibliografie selectiva.........................92

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Protectia juridica a marcilor in cadrul dreptului proprietatii intelectuale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.