Protectia mediului

Trimisa la data: 2010-03-08
Materia: Geografie
Pagini: 104
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_Z
Lucrare de licenta despre Protectia mediului
Reducerea continutului de plumb in atmosfera este unul dintre marile succese in combaterea poluarii aerului, spune Michael Walsh, consilier in materie de poluare pe langa guvernele unor tari precum China, Suedia, Elvetia si altele.Excluderea plumbului din benzina a adus de fapt pe piata o noua generatie, mai curata, de combustibili. Formula benzinei a fost schimbata, cea noua continand cu 90% mai putin benzen si alte componente toxice, rezultatul fiind ca in multe orase americane gradul de poluare a scazut cu pana la 15%, in cursul primului an dupa introducerea noilor combustibili.

Dar acestea nu sunt singurele succese inregistrate.In Japonia, tehnologiile de reducere a poluarii, precum "curatatoarele de fum" - instalatii care retin pana la 95% din continutul de sulf emis de cosurile electrocentralelor - au fost instalate in intreaga tara.Aceasta masura a redus emisia de bioxid de sulf - un poluant care rezulta din arderea unor combustibili precum carbunele sau titeiul - cu aproape 40%, anume intre anii 1974 - 1983, in pofida dezvoltarii economice rapide. In Franta emisia de bioxid de sulf a scazut cu 75% o data ce termocentralele au fost inlocuite cu centrale nucleare. Desigur, nu toate tarile sunt dispuse sa foloseasca energia nucleara, la fel cum multe tari nu doresc sa impuna prin lege folosirea filtrelor de gaze montate ulterior.Metodele folosite in unele locuri pot fi neadecvate pentru alte situatii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Protectia mediului

Lucrare de licenta despre Protectia mediului
Cuprins

Capitolul I. Notiunea de protectia mediului.........................3

Capitolul II. Principalele procese, fenomene, care genereaza crize globale pe Pamant...................................................8

Capitolul III. Surse de poluare a mediului inconjurator...............15

Capitolul IV. Principiile fundamentale ale dreptului mediului............................................57

Capitolul V. Functiile dreptului mediului........................65

Capitolul VI. Izvoarele dreptului mediului.........................67

Capitolul VII. Parghiile economice si fiscale de protectie.......................................72

Capitolul VIII. Cadrul institutiona, institutiile mediului.......................................77

Bibliografie..............................................103

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Protectia mediului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.