Protectia sociala a copiilor orfani

Trimisa la data: 2011-11-12
Materia: Sociologie
Pagini: 94
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: denis17denis
Lucrare de licenta despre Protectia sociala a copiilor orfani
Institutiile de ocrotire incalca in mod evident cele mai elementare drepturi ale copilului, iar faptul ca nu li se satisfac nici macar nevoile de baza duce la o proasta dezvoltare fizica, afectiva si sociala. Circa sase mii de copii ce provin din familii socialmente vulnerabile sau temporar au ramas fara ingrijirea parintilor sint ingrijiti si educati in institutii de tip internat in care se organizeaza studii gimnaziale. Institutionalizarea este folosita ca un "remediu" de moment pentru a rezolva problema protectiei sociale.

In prezent exista 67 de institutii de ocrotire, a caror dimensiune variaza intre 34 si 746 copii. Structura si administrarea acestora raman practic neschimbate si nu a fost definit un nivel minim de trai pentru copii. Ca regula, acesti copii provin din familii in care nu sint asigurate conditiile necesare pentru intretinerea si educatia lor: familii sarace cu multi copii, familii incomplete (un parinte decedat, mame solitare, parinti divortati), parinti care nu lucreaza, familii cu mediu needucogen etc.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Protectia sociala a copiilor orfani

Lucrare de licenta despre Protectia sociala a copiilor orfani
Cuprins

Introducere..............3

Capitolul I. Abordarea teoretica a fenomenului copilului orfan........7
1.1 Statul actual al copilului orfan...............7
1.2 Evolutia istorica a cauzelor care duc la aparitia fenomenului de copil orfan.............14
1.3 Situatia copilului orfan in Republica Moldova (analiza legislatiei in vigoare)...............19

Capitolul II Protectia si reintegrarea copiilor orfani..........25
2.1. Protectia sociala a copiilor orfani ............25
2.2. Rolul socializarii in integrarea copiilor din institutii........34
2.3.Probleme de integrare sociala a copiilor si tinerilor reintorsi din institutiile rezidentiale..............39
2.4. Metode si tehnici psiho-asistentiale aplicate de echipa multidisciplinara in lucrul cu copii orfani.........47
2.5.Serviciile de resocialezare si reintegrare a copiilor orfani in familie si societate..............51

Concluzii si recomandari...........63

Bibliografie..............67

Anexe................68

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Protectia sociala a copiilor orfani". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.