Protejarea bunurilor culturale in caz de razboi

Trimisa la data: 2010-10-10
Materia: Drept
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ioana_O
Lucrare de licenta despre Protejarea bunurilor culturale in caz de razboi
Conflictele contemporane arata ca distrugerile de bunuri culturale sunt, in multe cazuri, concepute ca acte deliberate, avand ca scop stergerea identitatii unui popor, constiinta sa colectiva, sensul sau de apartenenta, istoria sa, traditiile sale, manifestarile tangibile ale culturii si credintei sale.

Din acest motiv, dreptul international arata o preocupare deosebita pentru elaborarea unui cadru juridic specific in acest sens. Este vorba despre bunuri care prezinta o puternica legatura cu popoarele si identitatea acestora; aceasta afecteaza, implicit, fiecare individ care se recunoaste in acea identitate. Ofensa adusa unuia din aceste bunuri este o jignire adusa fiintei umane, alterand in acelasi timp drepturile sale subiective. De aici reiese necesitatea ca bunurile culturale sa fie intelese ca valori si destinatare ale unei protectii aparte.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Protejarea bunurilor culturale in caz de razboi

Lucrare de licenta despre Protejarea bunurilor culturale in caz de razboi
Cuprins

Introducere...........................4

Capitolul I Clarificari conceptuale..................6

Capitolul II Regimul actual de protectie a bunurilor culturale in sistemul conventiilor de la Haga si de la Geneva............21

Capitolul III Raspunderi cu privire la conducerea si desfasurarea operatiunilor militare...............34

Capitolul IV Protectia bunurilor culturale in caz de conflict armat - deficiente si perspective............47

Concluzii.....................................81

Bibliografie selectiva..............83

Anexe.........................85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Protejarea bunurilor culturale in caz de razboi". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.