Provocari ale agriculturii romanesti in urma integrarii europene

Trimisa la data: 2010-03-20
Materia: Agronomie
Pagini: 98
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cosmin_E
Lucrare de licenta despre Provocari ale agriculturii romanesti in urma integrarii europene
In baza reglementarilor Comisiei Europene, vor primi plati decuplate de productie numai acei fermieri care indeplinesc nivelul minim de "buna practica agricola" ce se refera la bunastarea animalelor si la protectia mediului. In opinia lui R. Wright (octombrie 2003), acesta este capitolul cel mai evident pentru fermieri dar, deocamdata, este controversat, dat fiind faptul ca pare imposibil pentru Comisia Europeana sa stabileasca standarde care sa fie valabile pentru toate tarile membre, ceea ce inseamna ca statele membre vor fi implicate in realizarea si implementarea politicilor de "cerinte incrucisate".

Daca fermierii nu le indeplinesc, li se vor anula unele sau toate drepturile de plati decuplate pentru acel an, iar fondurile respective vor fi varsate la rezerva nationala.Se apreciaza ca in anul 2004 statele membre si Comisia Europeana vor finaliza detaliile privind cerinta incrucisata, astfel incat standardele stabilite sa nu afecteze competitivitatea fermierilor din unele tari fata de partenerii comunitari.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Provocari ale agriculturii romanesti in urma integrarii europene

Cuprins

Partea I. Dinamica politicii agricole comune.........3
1. Agricultura si dezvoltarea rurala la nivelul Uniunii Europene.Prioritati si mecaniseme de finantare.......3

Partea II. Identificarea problemelor prioritare ale agriculturii si dezvoltarii rurale in Romania .......25
2. Pozitia Romaniei in agricultura si mediul rural European.Abordari comparative........25
3. Efecte ale aderarii asupra agriculturii si dezvoltarii rurale.......61
4. Identificarea problemelor prioritare ale agriculturii si dezvoltarii rurale.........64

Partea III Ierarhizarea masurilor prioritare de dezvoltare rurala si agricola..........79
5. Ierarhizarea prioritatilor de dezvoltare rurala si agricola.........79

Bibliografie..........97

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Provocari ale agriculturii romanesti in urma integrarii europene". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.