Prunul - aspecte privind pomii fructiferi

Trimisa la data: 2008-05-03
Materia: Agronomie
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Diana_S
Lucrare de licenta despre Prunul - aspecte privind pomii fructiferi
In mod natural, corcodusul se polenizeaza cu caisul, piersicul si migdalul, ceea ce explica prezenta in scolile de puieti do corcodus a atator hibrizi indepartati spontani, intermediari intre corcodus si cais, corcodus si piersic sau corcodus si migdal.

In vederea obtinerii de portaltoi rezistenti la seceta, trebuie largite multhibridarile indepartate intre porumbar si corcodus, porumbar si soiurile Eosioare varatice, Agon, Anna Spath s.a., intre porumbar (timpuri elita) si diferite tipuri de prun local, care se cultiva in zona de stepa.

Un pas inainte inseninat in problema ameliorarii prunului va fi imbogatirea existentului de material initial prin introducerea in tara noastra a soiurilor celor mai valoroase de prun chinezesc (japonez), ussurian, american si canadian, a hibrizilor de prun-visin a lui N. Hansen, a soiurilor, obtinute de I. V. Miсiurin , de Ð’uгbanÐs si de alti selectionatori.

Rezultate foarte bune au fost obtinute de Коstin a prin hibridari indepartate intre prunul chinezesc si corcodus, iar rezultatele obtinute prin hibridarea prunului chinezesc cu col de Ussuria au fost de-a dreptul uimitoare.

Soiurile de prun chinezesc si hibrizii americano-chinezesti prezinta unele neajunsuri in conditiile tarii noastre, caracterizate mai ales prin toamne lungi si ierni nestatornice. Ele au repausul de iarna foarte scurt si infloresc foarte devreme, ceea ce expune pomii si rodul lor gerurilor si ingheturilor. Cu toate acestea soiurile de prun chinezesti, americane si canadiene prezinta o serie de insusiri deosebite, care pot fi "imprumutate" soiurilor de prun europene.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Prunul - aspecte privind pomii fructiferi

Lucrare de licenta despre Prunul - aspecte privind pomii fructiferi
Introducere..........3

1. Revista literaturii....................................6
1.1 Importanta, originea si arealul de raspandire ........6
1.2.Clasificarea sistematica si caracteristica speciilor principale....10

2. Obiectivele, metodele si conditiile de efectuare a cercetarilor......12
2.1 Obiectivele cercetarilor..............12
2.1.1. Soiurile omologate.................13
2.1.2. Portaltoii principali..............20
2.2. Metodele cercetarilor................25
2.3. Conditiile de efectuare a cercetarilor..........28
2.3.1. Particularitatile biologice.........30
2.3.2. Cerintele fata de factorii ecologici..........33

3. Rezultatele obtinute..........35
3.1. Infiintarea plantatiei......36
3.2. Formarea si intretinerea coroanelor........40
3.3. Intretinerea si lucrarea solului...........48
3.4. Aplicarea ingrasamintelor..................51
3.5. Irigarea...............53
3.6. Recoltarea fructelor...53

4. Concluzii..........56
5. Bibliografie.......59

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Prunul - aspecte privind pomii fructiferi ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.