Psihologia in criminologie

Trimisa la data: 2010-05-23
Materia: Drept
Pagini: 57
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_G
Lucrare de licenta despre Psihologia in criminologie
Majoritatea zdrobitoare a conceptiilor si teoriilor care au dominat sau continua sa stea in atentia specialistilor - oferind sau incercand sa ofere si solutii de predictie sau profilaxie a crimei - au insa la baza ideea ca infractiunea se constituie ca un act de comportament determinat de anumite cauze, ceea ce implica recunoasterea caracterului cauzal, procesual al criminalitatii, conditionarea sa mai mult sau mai putin complexa.Examinand din perspectiva globala modul de abordare a cauzalitatii in criminologie, putem remarca, ca pana in prezent s-au formulat cu claritate cateva moduri fundamentale de raspuns, unele de tip reductionist tinzand spre o explicatie preponderent unifactoriala, altele de tip complex, exprimand tendinta opusa de a pune criminalitatea pe seama unei determinari complexe, plurifactoriale.

Cea mai cunoscuta perspectiva de abordare a genezei comportamentului deviant este cea care sustine ca etiologia acestuia se sprijina pe factori ce rezida in personalitatea infractorului. in cadrul acestei orientari, actul infractional a fost conceput in dependenta de personalitatea infractorului, personalitate considerata ca o sinteza de elemente subiective specifice ce confera atat explicatia, cat si factorul dominat de geneza a comportamentului aberant. in criminologie s-au conturat , astfel, numeroase orientari si teorii - unele ridicandu-se pana la nivelul unor adevarate scoli si conceptii - cele mai raspandite fiind cea clasica, antropologica, psihologica si psihiatrica.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Psihologia in criminologie

Lucrare de licenta despre Psihologia in criminologie
Cuprins

Introducere...................................3

Capitolul I. Importanta orientarii psihologice in cadrul teoriilor cauzalitatii..............................5

Capitolul II. Consideratii generale.......................8
1 Orientarea psihologica - concept si obiect de cercetare......................8
2 Initiatorii orientarii psihologice. Teorii premergatoare...............................9
3 Scopul orientarii psihologice................................12

Capitolul III. Teoria psihanalitica a lui Sigismund Feud..........14
1 S. Feud si psihanaliza. Consideratii introductive...............14
2 Conceptele de constient, inconstient, Eu, Sine, Supraeu............................................15
3 Continutul teoriei psihanalitice........................19
4 Teorii psihanalitice post -Freudiene......................25
5 Importanta si limitele teoriei.............................29

Capitolul IV. Teoria personalitatii criminale....................34
1 Conceptul de personalitate criminala........................34
2 Continutul teoriei personalitatii criminale a lui J. Pinatel.................................36
3 Limite si critici aduse teoriei personalitatii criminale................................44
4 Alte coordonate psihologice ale personalitatii criminale..........................47

Concluzii..........................................52

Bibliografie........................................56

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Psihologia in criminologie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.